Home » Aviatie militara, featured, headline

Basescu arunca bomba – din 2013 ramanem fara Lancere!

16 October 2011 2 Comments

Presedintele Traian Basescu a anuntat recent ca, incepand cu anul 2013, Romania nu isi va mai putea proteja propriul spatiu aerian. Pe scurt, asta inseamna ca mult-incercatele MiG-uri 21 LanceR vor fi scoase din uz.

“România, din 2013, nu mai are capacitate să-şi protejeze propriul spaţiu aerian pentru că nu am fost în măsură să contractăm necesarul de avioane care să poată înlocui MiG-ul 21 Lancer. Este o realitate a noastră”, a spus Băsescu la TVR.

Ce inseamna asta? In primul rand, inseamna ca vom fi nevoiti, asemeni statelor baltice, sa cumparam politie aeriana. Concret, aviatori straini, foarte probabil unguri, cehi si polonezi, vor utiliza bazele aeriene romanesti, se vor folosi de resursele noastre, atatea cate sunt, si vor si platiti pentru a face ceea ce fac acum romanii – alarma si zboruri de antrenament.

Mai simplu, pentru ca guvernantii romani, in imensa prostie de care au dat si dau in continuare dovada, au intarziat deliberat programul de achizitie a avionului multirol vom fi nevoiti sa ne pensionam propriii piloti de vanatoare si sa aducem niste straini care sa faca exact aceleasi misiuni pe care le faceau ai nostri. Si le vom da si bani pentru treaba asta.

Pe termen lung, treaba asta mai inseamna ca nu ne vom putea respecta angajamentele luate la intrarea in NATO. Asta ca sa nu mai vorbim de procesul de scolarizare al noilor piloti care va fi, probabil, stopat cativa ani, pana cand cineva cu mintea intreaga ne va conduce si va decide achizitia aparatelor.

2 Comments »

  • Night-elf said:

    Am mirosit de mult ca asta o sa se intample si toata tevatura asta asta cu F-16, ba nu, Gripen, ba nu, F-16… era cel mai sigur indiciu ca aici se va ajunge. Bravo baieti, felicitari, ati realizat de minune ce v-ati propus.

  • admin said:

    Bine ca o sa ajunga strainii sa-si antreneze pilotii in Romania, pe banii romanilor.

    Daca noi nu suntem in stare…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.