Home » Aviatie militara, featured, headline

Baza Aeriana de la Borcea, modernizata pentru F-16

23 May 2015 2 Comments

MiG-21 BorceaBaza Aeriana de la Borcea, situata in apropierea municipiului Fetesti, va fi prima (si speram ca nu singura) de pe care vor opera noile avioane F-16, pe care Fortele Aeriene Romane le vor primi in urmatorii doi ani.

Lucrarile de modernizare a infrastructurii de la Borcea, care sunt in plina desfasurare, vor costa in total 32 de milioane de euro, doua treimi din aceasta suma fiind asigurata de NATO, iar restul venind din fondurile Ministerului Apararii.

Lucrarile de modernizare a Bazei de la Borcea cuprind extinderea pistei de decolare-aterizare cu 300 de metri, pana la o lungime totala de 2.800 de metri, sistemul de franare de avarie (avioanele F-16 nefiind echipate cu parasuta de franare), platformele de parcare a avioanelor, depozitele de munitii, precum si cele de carburanti, dar si hangarul pentru mentenanta.

Primele avioane F-16 vor ajunge in Romania in septembrie 2016, moment in care lucrarile de la Borcea trebuie sa fie finalizate.

In total, la Fetesti vor fi operate 12 avioane F-16, cele cumparate de Romania din Portugalia.

Prima grupa de piloti si tehnicieni se afla de luni bune in Portugalia, unde urmeaza cursurile de trecere pe noul avion multirol al Fortelor Aeriene Romane.

Via Resboiu

2 Comments »

  • Jap said:

    “noile avioane f-16”? Ce-ai băut frate ?dami și mie, ‘noile avioane f 16’au 35 de ani vechime,de cînd era bunica fată mare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.