Home » Aviatie civila, Aviatie militara, featured, headline

Boeing 737 al Ryanair, interceptat de Eurofighter britanice

5 October 2017 One Comment

Foto: ANDY LONGHURST

Un avion Boeing 737-8 al companiei Ryanair a fost interceptat de o celula de Eurofighter Typhoon a Royal Air Force in urma unei false amenintari cu bomba.

Aeronava efectua cursa FR2145, intre Kaunas (Lituania) si Luton (Marea Britanie), si inainte de decolare a fost verificata atent de autoritatile statului baltic pentru ca existase o alerta de securitate.

In urma verificarilor nu s-a gasit nimic, iar Boeingul a primit permisiunea de decolare. Autoritatile britanice au considerat insa ca trebuie sa faca propriile verificari, asa ca avionul a fost interceptat de doua Eurofighter decolate in alarma de pe baza RAF Coningsby si deviat pe aeroportul Stansted, cel folosit de englezi in asemenea cazuri.

La sol au intervenit echipele antitero, toate bagajele fiind verificare atent fara a se gasi insa ceva suspect.

Oficialii RAF au precizat ca cele doua Eurofighter decolate in alarma au avut chiar permisiunea de a trece la viteza supersonica pentru a intercepta Boeingul Ryanair la timp.

Dupa ce situatia a fost lamurita, avionul operatorului low-cost, inmatriculat EI-FZH, a ajuns pe Luton, de unde a decolat inapoi spre Kaunas, efectuand cursa regulata a Ryanair catre capitala Lituaniei.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.