Home » Aviatie civila, featured, headline

Boeing a mai dat un “tun” – oferta colosala din Indonezia

18 November 2011 One Comment

Lobby-ul intens facut de guvernantii americani pentru industria aero proprie in Asia pare sa dea roade. Boeing s-a ales cu un acord de principiu record, ce vizeaza vanzarea a 380 de avioane in valoare de oeste 21 de miliarde de dolari!

Operatorul indonezian low-cost Lion Air vrea sa bata orice record in domeniu cu aceasta comanda, care se anunta a fi una din cele mai mari din istoria aviatiei civile, atat ca valoare, cat si ca numar de aparate.

Concret, indonezienii vor sa cumpere 201 avioane Boeing 737 Max si 29 de bucati de 737-900ER. In plus, va exista si optiunea de a mari acest contract cu alte 150 de avioane.

Pentru Boeing cel putin, vizita presedintelui Barak Obama in acea parte de lume a fost o adevarata mina de aur, compania primind comenzi record in ultima luna, comenzi ce depasesc valoarea de 50 de miliarde de dolari si care vor contribui, foarte probabil, in viitor, la depasirea rivalilor de la Airbus.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.