Home » Aviatie civila, featured, headline

Boeing vrea sa cumpere Embraer

26 December 2017 One Comment

Americanii de la Boeing au facut o mutare destul de surprinzatoare, intrand in negocieri pentru cumpararea brazilienilor de la Embraer.

Potrivit jurnalistilor locali, guvernul Braziliei a aprobat demararea negocierilor, insa isi pastreaza un drept de veto asupra afacerii, putand bloca in orice moment o posibila achizitie.

Si este destul de probabil s-o faca pentru ca Embraer este o companie strategica, ce reprezinta practic baza industriei aeronautice din acest stat.

Din informatiile publicate de sud-americani pana acum reiese faptul ca Boieng este interesata de componenta civila a Embraer, ca raspuns la acordul dintre Airbus si Bombardier.

Prin urmare, nu as exclude deloc un parteneriat intre Boeing si Embraer prin care americanii sa preia initiativa in programele civile ale brazilienilor, lasandu-le in acelasi timp toata libertatea in cele militare.

Embraer produce o serie intreaga de aeronave civile al caror succes in piata este unul relativ.

One Comment »

  • Raptor said:

    Ce stiau ei si nu stiam noi cand a inceput scandalul cu Bombardier, cam asa s-ar traduce planurile Boeing pe “partea civila” pentru ca mi-e greu sa cred ca nu au in cap inca de acum si partea militara pe care sa o preia in cativa ani si sa devina un cosmar pentru LM.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.