Boeing vrea sa cumpere Embraer

Americanii de la Boeing au facut o mutare destul de surprinzatoare, intrand in negocieri pentru cumpararea brazilienilor de la Embraer.

Potrivit jurnalistilor locali, guvernul Braziliei a aprobat demararea negocierilor, insa isi pastreaza un drept de veto asupra afacerii, putand bloca in orice moment o posibila achizitie.

Si este destul de probabil s-o faca pentru ca Embraer este o companie strategica, ce reprezinta practic baza industriei aeronautice din acest stat.

Din informatiile publicate de sud-americani pana acum reiese faptul ca Boieng este interesata de componenta civila a Embraer, ca raspuns la acordul dintre Airbus si Bombardier.

Prin urmare, nu as exclude deloc un parteneriat intre Boeing si Embraer prin care americanii sa preia initiativa in programele civile ale brazilienilor, lasandu-le in acelasi timp toata libertatea in cele militare.

Embraer produce o serie intreaga de aeronave civile al caror succes in piata este unul relativ.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Raptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

Ce stiau ei si nu stiam noi cand a inceput scandalul cu Bombardier, cam asa s-ar traduce planurile Boeing pe “partea civila” pentru ca mi-e greu sa cred ca nu au in cap inca de acum si partea militara pe care sa o preia in cativa ani si sa devina un cosmar pentru LM.