Home » Aviatie militara, featured, headline

Bombardiere rusesti, surprinse in apropierea Finlandei | Foto

15 December 2014 4 Comments

tu-95Finlandezii au dat publicitatii mai multe fotografii cu avioanele rusesti, in special bombardiere strategice, interceptate in apropierea propriului spatiu aerian.

Zborurile avioanelor rusesti s-au intetit incepand cu data de 6 decembrie, “vanatorii” finlandezi fiind solicitati extrem de des in misiuni de interceptie.

Si daca tot au ajuns in apropierea unor “pasari” atat de rare, nordicii au zis ca n-ar fi rau daca le-ar fotografia, sa le arate si neinitiatilor cu ce pericole se confrunta.

Potrivit finlandezilor, in ultima vreme au fost interceptate bombardiere Tu-95 sau Tu-22M, avioane de atac ca Su-24 si Su-34, interceptoarele MiG-31 si avioane multirol Su-27.

Foto via The Aviationist

4 Comments »

 • Jap said:

  Norocoși finlandezii aștia.

 • cristian said:

  Termenul “interceptare” este o minciuna. Interceptările se fac atunci când se încalcă spațiul aerian, nu atunci când avionul se plimba în spațiul international.

  • LanceR said:

   Cam este interceptare. Avioanele de lupta sunt decolate la alarma, sunt directionate spre tinta, intercepteaza tinta si o escorteaza in afara zonei de atentie. Cam asta inseamna interceptare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.