Home » Aviatie militara, featured, headline

Brazilia a ales F/A-18 Super Hornet?

6 June 2013 4 Comments

super_hornetBrazilia a ales avionul F/A-18E/F Super Hornet pentru a-si dota Fortele Aeriene. Informatia vine de la agentia de presa Reutes, care citeaza surse locale apropiate conducerii tarii.

Din cate se pare, recenta intalnire dintre presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, si vicepresedintele SUA, Joe Biden, a fost una de bun augur. Cel putin pentru Boeing, care este aproape de incheia un contract aproape nesperat.

Biden ar fi dat asigurari partii braziliene ca cea mai sensibila parte a intelegerii, transferul tehnologic, nu va fi periclitat in Congres. Mai simplu, parlamentarii americani vor fi de acord cu transferul tehnologiei “sensibila” catre Brazilia.

Un anunt oficial ar urma sa fie facut in cursul vizitei oficiale pe care Dilma Rousseff o va intreprinde in SUA.

Brazilia vrea sa achizitioneze 36 de avioane multirol in cadrul programului F-X2, valoarea estimata a contractului fiind de 4 miliarde de dolari. Pe langa Super Hornet, sud-americanii evalueaza optiunile pentru Saab Gripen si Dassault Rafale.

4 Comments »

 • Brazilia a ales F/A-18 SuperHornet?! | Romania MilitaryRomania Military said:

  […] Sursa: Reuters via Aviatie Magazin […]

 • Cezar said:

  La busa zvonurilor legate de achizitia de aviaone pentru aviatia romana, a aparut recent si varianta donarii de catre americani a 24 de F 18 si modernizarea lor cu banii nostri. Ba chiar mai mult decat atat, se zvoneste ca americanii de la Boeing cauta prin Europa o fabrica unde sa produca niscai avioane pentru tarile de pe batranul continent si cele emergente. PS Romanii cauta sa vanda fabricile de la Craiova, Ghimbav si Bucuresti/Baneasa……deci…..sa iasa de vreo combinatie ceva!? Poate iesi si vre un avion LowCost, civil si militar, un fel de Logan al aerului ehe…….ce frumos suna. 🙂

 • Cezar said:

  Ohhhooooo………e o intreaga dezbatere pe Ro Military pe tema asta.

  Las jos Linck cu toate comentariile aferente. Citeste ceea ce a scris Robert Ionut, el sustine sus si tare treaba asta. Si ma spune dumnealui ca lucreaza prin rmata si ca pe acolo se vorbeste de treaba asta ca fiind ultima varianta si ca afacerea F 16 din Portugalia a cazut definitiv. Eu cred ca el e mai in masura sa-ti trimita mail cu ceea ce stie mai precis, nu de alta, dar el ne-a zis tuturor treaba asta, lasandu-ne sa ne aruncam in dezbateri aprinse pe subiect.

  http://www.rumaniamilitary.ro/brazilia-a-ales-fa-18-superhornet

  PS el mai vorbea si de nu stiu ce drone in teste si de noul tanc…..repet, asta-i bursa zvonurilor, nu-i nimic cert!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.