Home » Aviatie militara, featured, headline

Brazilia n-are (inca) bani de multirol si vrea sehas!

17 August 2012 No Comment

Brazilienii, care se chinuie de ceva timp sa isi doteze fortele aeriene cu un avion multirol, tocmai au constatat ca n-au bani. Pe motiv de criza. Asa ca analizeaza posibilitatea unor sehasuri arabe cu care sa-si faca treaba in speranta unor vremuri mai bune.

Povestea sta in felul urmator. Brazilienii au un program de achizitie a multiroalelor numit F-X2. Au stat ei ce-au stat, au analizat ofertele de pe piata, s-au mai uitat in buzunare si, intr-un final, au ales ca finaliste trei avioane – F-18 SuperHornet, Dassault Rafale si Gripen NG.

S-au trimis RfP-uri catre cei trei producatori, s-a analizat din nou, s-a intors totul pe orice parte posibila si, intr-un final, baietii din “tara cafelei” au constatat ca, pana si la ei, E CRIZA !!!

In contextul asta, au decis amanarea luarii unei decizii in cadrul programului F-X2 pana la noi ordine. Teoretic, pana in iarna. Practic, pana se vor gasi bani.

“Nu am abandonat programul, ci doar l-am amanat. Nu pot sa dau o data exacta a deciziei, ea va veni la momentul potrivit. Acum, nu pot spune ca exista un favorit in aceasta competitie, vom vedea in momentul in care vom avea posibiliatea de a analiza ofertele din nou. Fortele Aeriene au nevoie de avioane, insa trebuie sa facem ce e mai bine pentru tara”, a afirmat ministrul apararii de la ei.

Adica mai asteapta.

Intre timp, pentru a nu ramane descoperiti, brazilienii vor niste Mirage 2000 sehas de prin Emiratele Arabe Unite. Nu, nu e nimic oficial, insa se studiaza aceasta posibilitate pentru a oferi o “gura” de cativa ani economiei sa isi revina si sa poata finanta un program de achizitie cu o valoare de 6 miliarde de dolari.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.