Brazilia n-are (inca) bani de multirol si vrea sehas!

Brazilienii, care se chinuie de ceva timp sa isi doteze fortele aeriene cu un avion multirol, tocmai au constatat ca n-au bani. Pe motiv de criza. Asa ca analizeaza posibilitatea unor sehasuri arabe cu care sa-si faca treaba in speranta unor vremuri mai bune.

Povestea sta in felul urmator. Brazilienii au un program de achizitie a multiroalelor numit F-X2. Au stat ei ce-au stat, au analizat ofertele de pe piata, s-au mai uitat in buzunare si, intr-un final, au ales ca finaliste trei avioane – F-18 SuperHornet, Dassault Rafale si Gripen NG.

S-au trimis RfP-uri catre cei trei producatori, s-a analizat din nou, s-a intors totul pe orice parte posibila si, intr-un final, baietii din “tara cafelei” au constatat ca, pana si la ei, E CRIZA !!!

In contextul asta, au decis amanarea luarii unei decizii in cadrul programului F-X2 pana la noi ordine. Teoretic, pana in iarna. Practic, pana se vor gasi bani.

“Nu am abandonat programul, ci doar l-am amanat. Nu pot sa dau o data exacta a deciziei, ea va veni la momentul potrivit. Acum, nu pot spune ca exista un favorit in aceasta competitie, vom vedea in momentul in care vom avea posibiliatea de a analiza ofertele din nou. Fortele Aeriene au nevoie de avioane, insa trebuie sa facem ce e mai bine pentru tara”, a afirmat ministrul apararii de la ei.

Adica mai asteapta.

Intre timp, pentru a nu ramane descoperiti, brazilienii vor niste Mirage 2000 sehas de prin Emiratele Arabe Unite. Nu, nu e nimic oficial, insa se studiaza aceasta posibilitate pentru a oferi o “gura” de cativa ani economiei sa isi revina si sa poata finanta un program de achizitie cu o valoare de 6 miliarde de dolari.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of