Brazilia poate cumpara F-16 la mana a doua. Direct din SUA

f-16 amargRomania poate fi trend-setter-ul in materie de achizitie de avioane multirol. Daca noi ne luam vechiturile aparatele din Portugalia, via SUA, brazilienii se duc direct la sursa, la cimitirul de avioane AMARG (Aerospace Maintenance and Regeneration Group).

Potrivit baietilor de la Poder Aereo, o delegatie de specialisti ai Fortelor Aeriene Braziliene se afla in State, la baza aeriana Davis-Monthan, din Arizona, in cautare de avioane.

Dar daca ai nostri specialisti n-au gasit decat niste vechituri avioane F-16 A/B, vechi de 30 de ani si modernizate aproximativ de portughezi, ai lor se uita la trufandale, cautand F-16 C/D Block 40/42. Cam cele mai proaspete astfel de aparate trimise pentru stocare in desert.

Din cate se pare, brazilienii au plecat cu gandul de a gasi o escadrila, dar au dat peste doua, adica 24 de avioane. Acestea au nevoie de reconditionare si traditionala modernizare, insa, in principiu, pot fi luate.

Brazilia a dezvoltat o adevarata traditie din cumpararea aparatelor la mana a doua. Astfel, ei au cumparat Mirage 2000 din Franta, acestea devenind coloana vertebrala a Fortelor Aeriene pentru misiunile de Politie Aeriana. Plus cateva zeci de F-5.

Sud-americanii au in derulare un program de achizitie a 36 de avioane multirol noi, insa pentru ca nu prea sunt bani iar interesele sunt multe si puternice, sunt sanse mari ca programul sa ramana doar pe hartie.

La sfarsitul acestui an, Mirage 2000 va fi retras oficial din dotare iar micutele F-5 vor prelua misiunea de a apara spatiul aerian national. Pentru a nu ramase in fundul gol, brazilienii incearca acum o solutie de avarie, F-16 la mana a doua.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Aviatia Magazin » Blog Archive Cumpara Brazilia F-16 la mana a doua? Prima reactie oficiala » Aviatia MagazinAdminMarius Fenchea Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Marius Fenchea
Guest

Esti sigur ca nu e vorba de cele 12 Mirage 2000 si ca este vorba de Mirage III?