Home » Aviatie militara, featured, headline

Brazilia si Saab au semnat contractul pentru 36 de avioane Gripen NG. Argentina pofteste si ea

27 October 2014 4 Comments

gripenGuvernul federal al Braziliei si suedezii de la Saab au semnat in sfarsit contractul pentru cele 36 de avioane Gripen NG, offset si restul “acareturilor”. Argentina pofteste si ea, mai nou, la multirolul european.

Pe foarte scurt, saptamana trecuta s-a semnat contractul dintre Saab si Brazilia, la aproape un an, iata, de la desemnarea Gripenului drept castigator al licitatiei pentru dotarea fortelor aeriene din “tara cafelei” cu un avion multirol.

Din declaratiile oficiale rezulta un cost de aproximativ 4,2 miliarde de euro pentru cele 36 de avioane Gripen NG care vor fi livrate Braziliei in perioada 2019 – 2024.

In aceasta suma intra avioanele propriu-zise, 28 de “simple” si 8 “duble”, plus toate sisteme si echipamentele necesare operarii lor. Plus, binenteles, programele de pregatire ale pilotilor si tehnicienilor.

Suedezii s-au angajat, de asemenea, la un amplu proces de transfer tehnologic, componente ale Gripenului urmand a fi produse in Brazilia, iar o parte dintre avioane vor fi asamblate acolo.

Revenind la Argentina, ministrul Apararii de la Buenos Aires, Agustín Rossi, a declarat nu cu mult timp in urma ca tara sa este interesata de achizitionarea a 24 de avioane Saab Gripen, care ar urma sa fie produse, aici e interesant, tot in Brazilia.

Din cate se pare, negocierile dintre cele doua sau trei parti (Argentina, Saab si, posibil, Brazilia) vor incepe chiar din acest an.

4 Comments »

 • Jared said:

  4,2 milioane de € pt 36 gripen noi nouțe?

 • Cezar said:

  Articol de bagat unghia in gat….adanc si fara remuscari! 🙂

 • Atti said:

  Lasati, nu va enervati, ca doar o sa avem si noi – F16 la mana treia!

 • Jared said:

  Wikingi au așteptat un an sa vada cine iese președinte,acum cu tanti dilma realeasă au vazut unde sa dea parandaratul,acum ramine de vazut si ce transfer de tehnologie se face la banii aștia,știind ca gripenul are mai multi parinti,acum ca altii din zona saliveaza dupa el nar fi nimic rau in treaba asta, numai ca în viata reala politicienii argentinieni au ciordit toti banii si au dat cu tara’n gard pe model grecesc.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.