Bulgaria a pus ochii pe F-urile 16 israeliene

Foto: Moni Shafir
Bulgaria ne ofera un nou episod din telenovela “multirolul”, de aceasta data filmat in Israel.

Recent, premierul Boyko Borisov l-a vizitat pe Benjamin Netanyahu la Ierusalim, iar cei doi au discutat inclusiv despre avioane.

In contextul in care bulgarii se pregatesc de a treia (cred) licitatie pentru avioanele multirol, israelienii au cam intrat pe fir.

Iar in discutiile dintre cei doi premieri pare ca s-au pus bazele unei eventuale colaborari, vorbindu-se despre un soi de offset.

Mai clar, Borisov ar fi primit asigurari ca industria aeronautica bulgara ar avea sansa colaborarii cu firmele israeliene in domeniul productiei de drone daca Sofia va merge pe F-urile IDF.

Acum, la F-urile alea se uita si ai nostri ca brazii, specialisti MApN efectuand deja doua vizite de evaluare in Israel, ceea ce m-a facut sa cred ca avem contractul la semnat si ca asteptam numai ca puterea de la Bucuresti sa schimbe legile pentru a-si salva liderul.

Israelul ar avea la vanzare F-16 A/B Netz, dar si avioane din generatiile mai noi, C/D. Pregatindu-se de livrarile F-urilor 35, IDF vrea sa scape, pe bani, de aparatele vechi.

Loc ar fi deci pentru toata lumea, insa raman de discutat si termenii. Nu zic hop pana nu sarim parleazul, dar cum ar fi ca Romania si Bulgaria sa cumpere ambele avioane din Israel, dupa ce Croatia s-a inteles pentru un acord, iar noi sa avem cele mai proaste conditii?

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JapLanceRChris Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Chris
Guest
Chris

Cand au fost facute cele 2 vizite de evaluare ale specialistilor MApN?

Jap
Guest
Jap

Lume,lumee,copii,părinți și bunici sa întors telenovela favorită în România,cu un nou episod din noul sezon “Bulgarii și aviația”😃.Neț-ul ar trebui dat la Remat,Barak-ul (nu Obama😎),ar merge si pe la noi,dar noi fiind ăia purii care nu ridicăm ochii de la Amarg,îi cam greu. Croații lau luat. Yo personal aștept ziua,cînd bulgarii vor întreba: Cît costă un F-22. Pînă atunci,Forța fie cu voi.

Jap
Guest
Jap

Ca tot vorbim de F-16,cică Bahreinul a dat o comandă de 16F-16 block 70.