Home » Aviatie militara, featured, headline

Bulgaria a renuntat la F-16 SH si negociaza pentru Gripen si Eurofighter

27 June 2017 6 Comments

Bulgaria va negocia in perioada urmatoare o posibila achizitie de avioane de lupta Saab Gripen sau Eurofighter Typhoon. In acelasi timp, ministrul Apararii a anuntat ca s-a renuntat la ideea de F-16 second din Portugalia.

Cabinetul condus de Boyko Borisov a decis sa faca pasul inainte in privinta achizitionarii avioanelor de lupta si a dar drumul negocierilor. Dar cu o conditie ce pare cam imposibila momentan.

“I-am spus colegului meu suedez: luam o decizie, negociem intai cu voi si apoi cu Eurofighter”, a spus premierul bulgar intr-o conferinta de presa.

Dar aici vine smecheria. Borisov vrea ca Suedia sa se angajeze la investitii in Bulgaria, probabil cele din acordul de offset, INAINTE de a semna contractul de achizitie a avioanelor. Ceea ce e o nebunie :))

Adica acordul de offset e inclus in acordul de achizitie, iar ce pretinde Borisov nu stiu sa se fi intamplat pana acum pe undeva.

Pe de alta parte, Eurofighterul nu stiu ce ofera. Adica stiu. Ofera, prin Italia, Typhoon T1 la mana a doua. Deci aici vorbim de acord interguvernamental si ciu-ciu offset. Ca la noi cu F-urile.

Ori in conditiile astea, Borisov crede ca suedezii sunt complet idioti, nu? Ba fiind singurii care ofera offset, suedezii ar putea forta nota pentru a oferi mai putin decat de obicei in cazul unor asemenea contracte.

Bine, se prea poate ca Borisov sa joace alta carte si sa duca intentionat in cap negocierile pentru a nu mai cumpara nimic, scapand in acelasi timp si de raportul ala deranjant facut de guvernul interimar.

In alta ordine de idei, bulgarii zic ca nu vor F-16 second hand pentru ca ratele din primii ani erau prea mari. Saracilor!

6 Comments »

 • Raptor said:

  Alba neagra la bulgari, telenovela lacrimoza la argentinieni.
  Noi, spre deosebire de cele doua state amintite mai sus am luat ceva, chiar daca ne-am facut sepucu singuri prin achizitia unui aparat vechi si un parc scazut pentru alte achizitii. Ori s-a urmarit de la inceput achizitia F-16 pentru a ramane doar la o mana de aparate (bun pretext), ori imbecilitate si incompetenta pe banii nostri desigur.
  Oare telenovela noastra ar fi fost alta cu Gripen CD cu offset de la suedezi cand ma gandesc la resursa mai mare a aparatelor si pretul mai scazut la ora de zbor; sau cu FA-50 koreene?

  • Adi said:

   Nu mai pomeni de legendele vanatoresti cu pretul mic pe ora de zbor, nu sunt reale.

 • Jap said:

  Dupa ce si-au tras satelit bulgarii spera ca vikingii sa mute linia de asamblate a C/D la Sofia. Pentru inceput isi trag o transa de 8 bucati dupa care inca o doua transe de 8 bucati, in total 24 de bucati noi-noute. PS pentru cei ce vor sa emigreze in Congo, sa se prezinte la ghiseul numarul 2.

  • Cezar said:

   Pe toate site-urile de profil aberezi cu aceleasi lucruri, insa copy-paste ca Victoras Ponta! D-te tu si emigreaza in Congo, ca la voi in Rusia e frig si foame mare, macar in Afriga aveti caldura!!!

   • Raptor said:

    Lasa-l cezare ca e luat la ochi de admin, i s-a atras atentie, i s-a aratat si batul…
    Acum fenomenul trage si el tare sa mai faca un ban cat se mai poate pe aici, dar e parsiv ca a mirosit ca nu mai are mult de trait aici si s-a mutat si la altii sa-i viruseze.

    • Cezar said:

     Pe resboiu au bagat moderare la comentarii din cauza lui. Sper ca aici sa-i dea block si gata….sa scapam de el si de prostiile lui!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.