Home » Aviatie militara, featured, headline

Bulgaria grabeste achizitia multirolului. Vizate sunt F-16, Eurofighter si Gripen

20 December 2012 3 Comments

Ceva mai grabiti decat vecinii lor din nord, bulgarii se gandesc la accelerarea procesului de achizitie a avionului multirol pe care il vizeaza pentru propriile Forte Aeriene. Pe lista scurta ar fi F-16, Eurofighter si Gripen. Ideal, la mana a doua.

La mijlocul acestei saptamani, guvernul din Bulgaria i-a dat mana libera ministrului Apararii, Anyu Angelov, pentru a cauta cele mai bune avioane pe care tara si le permite si pentru a negocia un contract de achizitie. Totul fara licitatie, ca doar sunt vizate sehasurile.

“Trebuie sa prezint rezultatul discutiilor pana in data de 1 martie. Nu ne gandim la o licitatie pentru ca avem in vedere avioane second hand”, a explicat ministrul lor.

Generalul Rumen Radev, comandantul Aviatiei Militare din Bulgaria, zice ca ar fi cateva oferte pe care tara lui si le poate permite, cum ar fi F-16 la mana a treia din Portugalia, Eurofighter la mana a doua din Italia si Gripen nou din Suedia.

Vecinii bulgari vor 8 sau 9 multiroale pe care sa nu plateasca mai mult de 400 de milioane de dolari.

3 Comments »

 • Bulgaria cumpara F-16 din Portugalia said:

  […] DE CITIT: Bulgaria grabeste achizitia multirolului. Vizate sunt F-16, Eurofighter si Gripen […]

 • Ergo said:

  Multiroale? Asta-i o chestie de Bucuresti?

  • Admin said:

   Nu cred ca are legatura orasul cu ironia. E un termen ironic pe care nu l-am inventat eu, dar pe care il folosesc ori de cate ori consider ca e necesar, in special referitor la procesul de achizitie al Romaniei.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.