Home » Aviatie militara, featured, headline

Bulgaria nu cumpara avioane multirol in 2013

12 June 2013 No Comment

mig 29 bulgariaBulgaria nu va demara programul de achizitie a avioanelor multirol in anul 2013. Anuntul vine de la noul ministrul al Apararii de la Sofia, Angel Naydenov.

Naydenov, numit in functie de numai doua saptamani, a dezvaluit ca “este putin probabila” lansarea programului de achizitie pe parcursul anului in curs, sustine presa locala citata de agentia BTA.

Anuntul ministrului Apararii vine la putin timp dupa ce presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, sustinea ca Fortele Aeriene au neaparata nevoie de 9 sau 10 avioane multirol.

Glumind putin, vestea vine cum nu se putea mai bine pentru noi. Asta pentru ca si bulgarii erau interesati de vechiturile avioanele F-16 la mana a treia din Portugalia. Cum vecinii de la sud au iesit din cursa, vechiturile raman doar pentru noi.

Ministerul Apararii din Bulgaria a analizat mai multe posibilitati de achizitie a avioanelor multirol, inclusiv F-16 portugheze, Eurofighter la mana a doua din Italia sau chiar Gripen noi sin Suedia.

Procesul de modernizare al Fortelor Aeriene ramane insa suspendat pe motiv de lipsa de bani.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.