Bulgaria vrea avioane multirol pana in 2014

Bulgaria, prin vocea ministrului Apararii, Anyu Angelov, anunta ca vrea ca avioanele multirol pe care le va cumpara sa fie operationale pana in anul 2014.

Problema vecinilor este ca nu prea stiu ce sa cumpere. Sau macar de unde.

Ministrul Apararii bulgar zice ca ar fi suficiente 8 avioane, dar nu s-ar supara daca ar gasi chiar… noua! Noi sau la mana a doua, nu prea conteaza, important e sa fie cumparate si sa fie operationale din 2014.

“Voi incerca sa obtin mandatul din partea guvernului pentru a initia discutii cu mai multe tari privind achizitia de avioane. Scopul nostru este sa cumparam opt avioane, dar pot fi chiar noua, in functie de pret”, a spus Angelov.

Bulgarii ar vrea sa gaseasca avioanele pana la sfarsitul acestui an, sa obtina fondurile pentru achizitie, estimate pe la 300-400 de milioane de euro, in 2013, iar in 2014 sa aiba deja aparate varuite si utilizabile pe la ei pe cer.

Anyu Angelov nu exclude din discutii nici Gripen-ul suedez, care daca s-ar plia pe banii pe care este dispus sa ii puna la bataie ar fi o optiune.

“Posibilitatea de a cumpara Gripen-uri este inca in picioare si o vom analiza laolalta cu celelalte oferte de avioane la mana a doua”, a mai spus acesta.

Iar ca idee, bulgarii, asa incuiati cum sunt ei, au discutat despre posibile oferte de avioane folosite prin Olanda, Portugalia, SUA, Germania si ar mai fi pe lista Belgia, Norvegia si Italia.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marius Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Marius
Guest
Marius

Portugalia – cele 9 de care suntem si noi “interesati”
Olanda – sunt deja pe minus datorita intarzierii intrarii in serviciu a JSF-ului,
SUA – nu pre mai au in conservare pentru livrari ca EDA
Germania – parca ziceau ca nu mai au EF T1 disponibile,
Belgia si Norvegia – cam aceeasi situatie ca in Olanda, numa’ ca belgienii pot prelungi resursa de cate ori vor (teoretic)
Italia – EF T1, in alte conditii decat cele germane…

Sa vedem pe unde scoate camasa Anyu…