Home » Aviatie militara, featured, headline

Bulgarii acuza Rusia de violarea repetata a spatiului aerian

26 July 2016 3 Comments

bulgariBulgarii sustin ca Rusia le-a violat repetat spatiul aerian in ultima luna, atat cu avioane militare, cat si cu avioane civile.

Ministrul Apararii de la Sofia, Nikolai Nencev pe numele lui, spune ca-s provocari ale Rusiei la adresa tarii sale si a Fortelor Aeriene Bulgare.

In ultima luna, rusii ar fi avut patru incursiuni cu avioane militare.

Interesant e faptul ca Nencev n-a vorbit de spatiul aerian national al Bulgariei, ci de “zona de responsabilitate”, ceea ce ma face sa cred ca rusii s-au zbenguit in spatiul aerian international, insa suficient de aproape pentru a-i forta pe bulgari sa ridice MiG-urile la interceptie.

De ce? Nimic mai simplu. Resursa a avioanelor irosita, plus cheltuielile aferente. Iar faptul ca rusii folosesc si avioane civile, probabil curse de linie care se abat de la cursul normal aproape de bulgari si nu raspund comunicatiilor de la sol, arata ca nici Putin nu mai are banii de alta data.

Cu toate astea, ne arata si faptul ca rusii nu renunte la hartuirea asta de la distanta a partii slabe a NATO.

3 Comments »

 • Cezar said:

  Pai daca i-a violat repetat, sa o faca mai incet de acum incolo….poate-i doare si pe ei ‘virilitatea’ asta a lui Ivan! 🙂 Si cum bulgari nu prea au ce ce….

 • Jap said:

  Ăia care îi supără pe bulgari sînt alienii din Ziua independenței 2.

 • Adi said:

  Legal nu exista notiunea de “spatiu de responsabilitate”, bulgarii nu au decat sa isi bage undeva dictionarul din care au citit. Iar pentru rusi nu costa aproape nimic sa devieze un avion civil cateva zeci de kilometri in lateral si sa ii instruiasca pe piloti sa inchida transponderele in spatiul international, ca de-aia se numeste asa: nu e controlat de nimeni.
  Bulgarii oricum sunt niste magari in ceea ce priveste spatiul aerian, nu doar ca nu respecta uzantele internationale pentru spatiile G, dar nici macar directivele europene in domeniu (practic la ei nu exista spatiu G decat in teorie, practic nu e G), asa ca resursa avioanelor bulgaresti e ultima grija a oricarui aviator civilizat.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.