Home » Aviatie militara, featured, headline

Bulgarii au liber la multiroale. Filiera portugheza, la mare cautare

6 April 2016 7 Comments

f16Bulgarii ar avea, in sfarsit, liber sa-si cumpere multiroale. Liber in sensul de bani de la bugetul ala si-asa prea mic al lor.

Cei de la Combat Aircraft zic ca vecinii nostri de la sud vor da drumul licitatiei si ne ofera o serie de detalii extrem de interesante despre programul bulgarilor.

Ar fi vorba, se pare, de doua achizitii separate, fiecare a cate opt avioane, ajungandu-se astfel la o escadrila extinsa.

Pe lista scurta ar fi F-16 A/M MLU din Portugalia, desi stim ca baietii nu prea mai au de unde sa vanda, F-16 A/B din SUA, care sa fie modernizate in Portugalia, de OGMA, ceea ce e o chestie foarte interesanta, Eurofighter Typhoon din ce nu mai zboara italienii ca-i prea scump sau Gripen C/D noi-noute din Suedia.

Sincer sa fiu, mie doar varianta cu F-uri luate din SUA si modernizate in Portugalia mi se pare verosimila si am o impresie vaga ca pe asta vor merge bulgarii.

Oricum, vom trai si vom vedea, nu?

7 Comments »

 • Jap said:

  Bulgarii au talent. De vreo 2 ani urmărim telenovela bulgărească episod după episod unde ne arată ‘multirolul’. Ce-i cert la ora actuală e că bulgarii i-au prostit pe toți cu achiziția ‘noi’ păsări și au făcut ce știu ei mai bine,adică merg în continuare pe mîna lui ’29, prin repararea a 6 păsări și 12 motoare în polonia și vor să cumpere alte 8 motoare noi pt ’29. ‘Fack you multirol’ ar zice bulgarii. Forță fie cu voi.

 • Jap said:

  Amigo,tu nu gîndești ca un bulgar sau ca un simplu om cu capul pe umeri.bulgarii au văzut ce țeapă am luat noi cu ‘multirolul’,12 rapandule la 1 miliard,de cînd era bunica o gagică sexi și cu bani dați înainte ca la prostituate și mai luăm încă o țeapă de la anul cu încă 12 expirate. Și cum banii nu cresc în copac lancer’e,nu-i normal să meargă în continuare pe ’29? ‘E prost ala care dă,nu care cere’ zice proverbul. De unde știi tu că nu au avioane?

  • LanceR said:

   Seful aviatiei militare de la ei a zis anul trecut ca daca nu se grabesc cu contractul cu polonezii in mai 2016 vor ramane cu un 29 zburabil. Si, din cate stiu, n-au primit niciun avion de la rk intre timp.

   Iar achizitia bulgarilor n-are nicio treaba cu ce am luat noi, ci de banii pe care n-ar vrea sa ii dea pe avioane, probabil pentru ca-s spagutele prea mici fata de alte programe. Dar pana la urma vor lua si ei F-16 second.

 • Jap said:

  În luna mai le vin primele 2 mig-uri de la rk iar apoi cîte unul pe lună.

 • Jap said:

  Ba au avioane,dacă na venit nimeni să le facă miliție aeriană înseamnă că au ceva păsări prin bătătură.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.