Home » Aviatie militara, featured, headline

Bulgarii vor ramane cu doua MiG-uri 29 in stare de zbor

11 February 2015 One Comment

bulgariaFortele Aeriene Bulgare vor ramane, incepand din luna mai, cu numai doua avioane MiG-29 apte de zbor.

Aceasta situatia dramatica a aparut pentru ca guvernul de la Sofia a neglijat de ceva timp aspectul intretinerii. N-au fost reparate motoarele si n-au fost executate lucrarile de mentenanta.

Cand s-au trezut bulgarii ca nu vor mai avea cu ce zbura, a fost prea tarziu, pentru ca nu mai au de unde cumpara piesele necesare.

“E imposibil sa cumperi piese de rezerva si sa repari avioane fabricate in Rusia din cauza sanctiunilor impuse impotriva acestei tari”, a explicat comandantul Aviatiei Militare Bulgare, generalul Rumen Radev.

In aceste conditii, vecinii nostri se vor milogi prin vecini pentru asistenta la misiunile de lupta – politie aeriana, vizate fiind Grecia si Turcia.

Cu grecii au de cativa ani un acord in aceasta privinta, insa ramane de vazut daca Tsipras isi va trimite avioanele F-16 sa zboare peste Bulgaria in conditiile in care se razboieste cu Uniunea Europeana pe partea economica.

One Comment »

  • Jap said:

    Este pregatita și pt ei o escadrila de f-16 la mîna a treia,doar încă n-au aflat.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.