Home » Aviatie militara, featured, headline

Bulgarii vor si ei multirol

18 October 2012 No Comment

Pentru a nu ramane in spatele vecinilor de la Nord, bulgarii anunta, tot prin vocea ministrului Apararii (asta da ironie!) ca vor si ei avioane multirol in perioada urmatoare.

Anyu Angelov, ministrul bulgar al Apararii, sustine ca va pune propunerea de achizitie pe masa Guvernului pana la finalul lunii octombrie, insa nu se spune si daca aceasta propunere va fi si acceptata.

Oricum, agentia de presa Novinite anunta ca, in cazul in care Guvernul va da unda verde procesului de achizitie, ministrul Angelov va fi imputernicit pentru a discuta cu potentialii furnizori de avioane.

La nivel de declaratii, vecinii nostri ar avea de ales intre Gripen si F-16 noi (si scumpe), pe lista fiind si niste F-16 si Eurofightere la mana a doua.

E de notorietate faptul ca bulgarii sunt curtati insistent chiar de Italia si Germania, care vor sa scape de 8-12 Eurofightere care nu-s asa de multiroale si mai sunt si scumpe de zburat si intretinut.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.