Home » Aviatie militara, featured, headline

Cam asa se cumpara avioanele de lupta: Brazilia va exporta Gripen

17 April 2015 3 Comments

gripenBrazilia poate fi incadrata de pe acum la capitolul “asa da” atunci cand vine vorba despre achizitionarea avioanelor de lupta.

Sud-americanii vor cumpara 36 de aparate Saab Gripen, o parte din ele urmand a fi asamblate pe teren propriu, iar peste ani se pregatesc chiar sa exporte avionul suedez.

Jackson Schneider, seful diviziei militare a Embraer, a anuntat recent ca productia braziliana a avioanelor Gripen ar urma sa inceapa in jurul anului 2018, iar din 2023 Brazilia ar fi gata chiar sa exporte Saabul.

Asta mi se pare o negociere excelenta din partea brazilienilor. Platesc 5 miliarde de euro pentru 36 de avioane, insa castiga o flota de aparate de lupta moderne, castiga un transfer important de tehnologie si castiga o linie de productie care poate asigura mii de locuri de munca pe parcursul a zeci de ani chiar.

Iar primul client al Gripenelor braziliene ar fi Argentina, care pare tot mai dezinteresata de chinezarii.

Intre timp, Romania… dar mai bine sa nu ne intristam.

3 Comments »

 • Jap said:

  Cupa mondială + gripenul și politicienii șpagari au scos lumea în stradă,mulţi brazilieni zic ca naveau nevoie de cm de fotbal și avioane si cu banii aia se putea face ceva pt oamenii din favele,asta cu argentinienii care salivează dupa gripen m-ai vedem dupa întîlnirea lui putin cu cristina fernandez de saptamîna viitoare,apropo unde exporta brazilia gripen în cele 2americi? Argentinienii sînt foarte ‘dezinteresați’ de chinezi și au dat comanda de niște bărcuțe care ginesc suburile în imersiune,arme jmechere și platforme interesante,toate astea parcă cu o lună în urmă nui așa,de ce să fim întristati frațioare ca doar dam comandă de înca o escadrilă de f16?

 • Mig-21 LanceR said:

  Brazilienii vor exporta Gripenul incepand cu 2023? Pai cine sa-l mai cumpere atunci tatica? Cine stie ce avioane vor aparea pana atunci, ce va mai reprezenta Gripenul ca aparat nou?

  • LanceR said:

   Ce avioane sa apara? Nu e nimic “pe teava”, iar tehnologiile noi se vor integra pe avion.

   De cumparat il cumpara cei care au nevoie de avioane 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.