Cam asa se cumpara avioanele de lupta: Brazilia va exporta Gripen

gripenBrazilia poate fi incadrata de pe acum la capitolul “asa da” atunci cand vine vorba despre achizitionarea avioanelor de lupta.

Sud-americanii vor cumpara 36 de aparate Saab Gripen, o parte din ele urmand a fi asamblate pe teren propriu, iar peste ani se pregatesc chiar sa exporte avionul suedez.

Jackson Schneider, seful diviziei militare a Embraer, a anuntat recent ca productia braziliana a avioanelor Gripen ar urma sa inceapa in jurul anului 2018, iar din 2023 Brazilia ar fi gata chiar sa exporte Saabul.

Asta mi se pare o negociere excelenta din partea brazilienilor. Platesc 5 miliarde de euro pentru 36 de avioane, insa castiga o flota de aparate de lupta moderne, castiga un transfer important de tehnologie si castiga o linie de productie care poate asigura mii de locuri de munca pe parcursul a zeci de ani chiar.

Iar primul client al Gripenelor braziliene ar fi Argentina, care pare tot mai dezinteresata de chinezarii.

Intre timp, Romania… dar mai bine sa nu ne intristam.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRMig-21 LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Cupa mondială + gripenul și politicienii șpagari au scos lumea în stradă,mulţi brazilieni zic ca naveau nevoie de cm de fotbal și avioane si cu banii aia se putea face ceva pt oamenii din favele,asta cu argentinienii care salivează dupa gripen m-ai vedem dupa întîlnirea lui putin cu cristina fernandez de saptamîna viitoare,apropo unde exporta brazilia gripen în cele 2americi? Argentinienii sînt foarte ‘dezinteresați’ de chinezi și au dat comanda de niște bărcuțe care ginesc suburile în imersiune,arme jmechere și platforme interesante,toate astea parcă cu o lună în urmă nui așa,de ce să fim întristati frațioare ca doar dam comandă… Read more »

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Brazilienii vor exporta Gripenul incepand cu 2023? Pai cine sa-l mai cumpere atunci tatica? Cine stie ce avioane vor aparea pana atunci, ce va mai reprezenta Gripenul ca aparat nou?