Home » Aviatie militara, featured, headline

Cehia si Slovacia, acord pentru Politie Aeriana

6 July 2017 9 Comments

Foto: Berdis

Cehia si Slovacia au ajuns la un acord pentru efectuarea in comun a misiunilor de Politie Aeriana in spatiul celor doua state care la un moment dat erau unul singur.

Parlamentul de la Bratislava a aprobat recent un memorandum propus in acest sens si am sa va spun imediat ce prevede.

Cehia si Slovacia vor strange si mai mult cooperarea in cadrul acestor misiuni care sunt efectuate sub coordonarea si comanda NATO Integrated Air and Missile Defence System (NATINAMDS), ambele state fiind membre ale aliantei nord-atlantice.

Concret, acordul prevede ca atunci una dintre tari trebuie sa execute o astfel de misiune de Politie Aeriana, insa nu o poate face din cauze obiective, cealalta o va face in locul ei.

Asta inseamna ca daca slovacii trebuie sa intercepteze o tinta si nu o pot face pentru MiG-urile lor 29 intampina cine stie ce probleme, pleaca cehii cu Gripen. Idem in cazul in care Gripenul ramane la sol.

9 Comments »

 • Adi said:

  E foarte logic si corect aranjamentul.

 • Pawlyk said:

  Bravo lor, avand in vedere ca Cehia are vreo 14 Gripen si Slovacia vreo 6 MiG 29, nu e rau deloc ca-si unesc fortele pt politie aeriana.

 • gabriel neacsu said:

  Asteptam si noi dotarea vecinilor de la sud cu Eurofighter Typhoon si atunci sa vezi forta aeriana cu 30 de MIG 21,12 F-16 si 8-10 Typhoon.Daca mai ridicam in aer si IAR 99 TD ne intorc ivanii fundul vectorizat.

  • Adi said:

   Chiar crezi ca mai avem 30 de Mig 21 operationale?

   • gabriel neacsu said:

    Ne rezolva Aerostar !

    • Mig-21 LanceR said:

     19 Lancere C + 6 sau 7 B-uri. Cum doar C-urile conteaza, rezulta ca nu avem nici 20, mai exact 19.

 • Octavian said:

  Citeam un articol despre aviatia ceha si se argumenta ca nu au nevoie de supersonice urmand ca in viitor securitatea sa fie asigurata exclusiv cu avioane subsonice. Lucru valabil si pt Slovacia. Stie cineva daca pun in aplicare planul ca nu gasesc mare lucru pe net.

  • Mig-21 LanceR said:

   Poate-mi spui si mie cum faci asta, politie aeriana cu un subsonic… mai ales cand avioanele de linie se duc spre zbor transonic.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.