Cehii ar vrea si L-39 NG

l39Se pare ca cehii ar vrea sa cumpere avioane L-39 NG, aflate momentant in faza de dezvoltare.

Comandantul Aviatiei Militare, generalul Jaromír Šebesta, a declarat ca Cehia ar trebui sa fie primul client al NG-ului in cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la Aero Vodochody.

Insa smecheria ca cehii ar vrea avioanele integrate in baza Pardubice, baza care este utilizata de compania de stat LOM Praha, un fel de Aerostar al lor.

Planul ar fi sa transforme Pardubice intr-un centru regional de pregatire, un plan destul de indraznet daca ma intrebati pe mine.

Oricum, foarte misto este ca Aero Vodochody a gandit proiectul L-39 NG inclusiv pentru piata civila. Adica vor dezvolta o versiune demilitarizata ce va fi vanduta oricui isi permite, tinta fiind pe piata americana.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Aglomeratie mare pe piata asta. Cehii au trecut la L 39NG, odata ce au vazut ca romanii misca ceva in front cu IAR 99 DT/XT. Practic noi cu cehii am ramas ‘cei mai prosti din curtea scolii’, atunci cand vine vorba de acest segment de piata. restul au mers acolo unde trebuie, adica inspre viitor. Noi am ales sa frecam duda in speranta ca inchidem fabrica sa facem un mall si ca oricum piata de SH e mare! 🙂 Da-ne, Doamne, mintea de pe urma! 🙂