Home » Aviatie militara, featured, headline

Cehii ar vrea si L-39 NG

7 November 2016 2 Comments

l39Se pare ca cehii ar vrea sa cumpere avioane L-39 NG, aflate momentant in faza de dezvoltare.

Comandantul Aviatiei Militare, generalul Jaromír Šebesta, a declarat ca Cehia ar trebui sa fie primul client al NG-ului in cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la Aero Vodochody.

Insa smecheria ca cehii ar vrea avioanele integrate in baza Pardubice, baza care este utilizata de compania de stat LOM Praha, un fel de Aerostar al lor.

Planul ar fi sa transforme Pardubice intr-un centru regional de pregatire, un plan destul de indraznet daca ma intrebati pe mine.

Oricum, foarte misto este ca Aero Vodochody a gandit proiectul L-39 NG inclusiv pentru piata civila. Adica vor dezvolta o versiune demilitarizata ce va fi vanduta oricui isi permite, tinta fiind pe piata americana.

2 Comments »

 • Cezar said:

  Aglomeratie mare pe piata asta. Cehii au trecut la L 39NG, odata ce au vazut ca romanii misca ceva in front cu IAR 99 DT/XT. Practic noi cu cehii am ramas ‘cei mai prosti din curtea scolii’, atunci cand vine vorba de acest segment de piata. restul au mers acolo unde trebuie, adica inspre viitor. Noi am ales sa frecam duda in speranta ca inchidem fabrica sa facem un mall si ca oricum piata de SH e mare! 🙂 Da-ne, Doamne, mintea de pe urma! 🙂

  • LanceR said:

   Nu prea cred ca are vreo legatura TD-ul nostru cu NG-ul lor. Ei au sperat sa dea lovitura cu L-159, care s-a dovedit a fi totusi prea scump pentru pietele pe care le vizau.

   Asa ca au venit cu NG-ul despre care spun ca e mult mai ieftin, dar care poate si pachet de modernizare in doua trepte pentru L-39 aflate in prezent in serviciu, modernizarea fiind impartita intre remotorizare si/sau avionica.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.