Home » Aviatie militara, featured, headline

Cei mai noi piloti din cadrul Fortelor Aeriene RomaneRomanian Air Force’s newest pilots

27 July 2014 6 Comments

pilotiFortele Aeriene Romane au o noua serie de piloti. 28 de studenti au fost brevetati pe avioane reactive si elicoptere. Pe langa acestia, au fost brevetati si trei studenti din Republica Moldova.

“În perioada 21- 25 iulie 2014, în Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene ,”Aurel Vlaicu” s-a desfăşurat examenul de brevetare cu 31 de studenţi de la cursul de bază, arma aviaţie naviganţi. Din partea Statului Major al Forţelor Aeriene, a participat domnul General de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu, Şeful Instrucţiei şi Doctrinei.

În urma examenului desfăşurat în zbor, comisia de examinare a propus acordarea titlului de pilot militar şi a brevetului de personal aeronavigant pentru cei 28 studenţi români şi 3 studenţi din Republica Moldova. Piloţii au fost brevetaţi pe aeronavele IAR-99 STD şi IAR-316B.

Dupa obţinerea brevetului, piloţii sunt repartizaţi la unităţi de luptă, fiind astfel integraţi în sistemul militar. Perfecţionarea deprinderilor de zbor şi pregătirea pentru a executa cele mai dificile manevre, in orice conditii meteo, vor continua în următoarele etape de instruire. Antrenamentele si perfecţionarea continuă constituie laitmotivul carierei de pilot”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Noi, cei de la Aviatia Magazin, le tinem pumnii celor mai noi piloti militari din Romania. Vor urma pentru ei ani plini de frustrari, ani in care vor zbura mai mult pe simulator, ani in care se vor gandi daca n-ar fi fost mai bine pentru ei sa isi aleaga alta cariera, ani in care poate se vor interesa cum se poate trece la “civili”.

Dar, daca vor reusi sa treaca peste toate aceste lucruri (si peste multe altele), vor ajunge intr-o zi, cand nici nu se asteapta, sa realizeze ca au intr-adevar cea mai frumoasa meserie din lume.

Mult succes domnilor si doamnelor, va salutam!

pilotiRomanian Air Force has a brand new group of military pilots. 28 students, plus three from Moldova, have been certified as military pilots on jet planes and helicopters.

After passing the examen, pilots are assigned to combat units.

6 Comments »

 • Jap said:

  Il prind pe f-16,cum l-am prins si noi pe mig 21.

 • Cezar said:

  Intrebare intrebatoare…..moldovenii pe care IAR 99/316B vor zbura cand se intorc acasa? Se readuce oare in discutie interesul moldovenilor pentru Soimul romanesc. Se vorbea de achizitia asta prin 2010, parca. Acum au piloti pentru zburatoarele romanesti, dar nu au obiectul muncii! Oare oare!? 🙂

  • LanceR said:

   Este antrenament de baza. Nu inseamna ca daca au brevetat pe IAR-99 doar asta vor zbura. Foarte usor pot face trecerea pe avioanele de transport pe care le are Moldova. La fel cu cei brevetati pe 316, vor face trecerea pe Mi-8 si le vor zbura pe alea 🙂

   • Adi said:

    Nu cumva au brevetat pe Yak 52 si au facut apoi trecerea pe IAR-99?

    • LanceR said:

     Pe Iak-52 se face prima faza a pregatirii, dupa care se trece pe 99. Au brevetat pe IAR-99. Trecerea o vor face pe MiG-21 intr-un viitor incert.

 • Aviatia Magazin » Blog Archive Romania pregateste din nou piloti pentru MiG-21 LanceR » Aviatia Magazin said:

  […] vorba la o parte, va aminteam cu ceva timp in urma ca 28 de absolventi ai Academiei Fortelor Aeriene si-au luat brevetele, devenind cei mai proaspeti piloti militari ai […]

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.