China a semnat pentru Su-35

su-35Dupa ani si ani de negocieri si discutii parca fara final, presa rusa anunta ca, in sfarsit, China a semnat contractul de achizitie a multirolului Suhoi Su-35.

Din cate se pare, contractul recent semnat prevede cumpararea de catre China a 24 de avioane Su-35 in schimbul a aproximativ doua miliarde de dolari. Asta inseamna un pret de cam 83 de milioane de dolari per bucata.

Pe mine asta m-a lovit din tot articolul rusilor. Despre negocieri se stia de ani de zile, iar situatia economica a Rusiei a cam obligat Moscova sa-si vanda avioanele chiar cu riscul clonarii lor. Dar pretul…

La 83 de milioane de dolari, adica vreo 77 milioane de euro, Su-35 ar fi mult mai ieftin decat oricare dintre posibilii rivali occidentali si, prin urmare, o optiune de luat in seama pentru statele asa zis libere.

Totusi, faptul ca brazilienii l-au refuzat, alegand varianta mai ieftina Gripen NG, ma face sa cred ca pretul ala a cam fost scos din burta de rusi.

Pentru 36 de suedezi, brazilienii platesc in jur de 5 miliarde de euro, de unde rezulta ca 24 de Gripen NG sar de 3,3 miliarde de dolari. Iar daca Gripenul e mai ieftin ca Su-35… Ceva parca nu se leaga.

Oricum, de notat faptul ca vom avea Su-35 in China. O sa fie interesant 🙂

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRJapMig-21 LanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Mie mi se pare trist. Nu vreau sa vad avioane de ultima generatie(in special radare si avionica) la ceainizi. Jocul in 2 pe scena marilor puteri ale lumii poate fi complicat si chiar este, jocul in 3 este mult prea mult.

Jap
Guest
Jap

‘asta înseamnă un preț de cam 83 de miliarde de dolari per bucată’ nu știu ce-ai băut frate dar dămi și mie, Nu știam că un su-35 costă 83 de miliarde de $,păi noi am luat 12f-16 la mîna 3ia,de cînd era bunica fată mare,costînd 1 miliard și cu plata înainte ca la prostituate,asta da teapă,bîrfa satului: că tot vorbim de ciainizi cică au cumpărat și S 400 la pachet,acum ivanii se laudă că că mai au și alţi clienţi:brazilia,india,pachistanul,emiratele și indonezia,cică gringo vazînd cum vînd ivanii suhoaele prin asia au intrat și ei pe fir prezentîndul pe f-16 indonezilor,cică… Read more »