Home » Aviatie militara, featured, headline

China a semnat pentru Su-35

19 November 2015 3 Comments

su-35Dupa ani si ani de negocieri si discutii parca fara final, presa rusa anunta ca, in sfarsit, China a semnat contractul de achizitie a multirolului Suhoi Su-35.

Din cate se pare, contractul recent semnat prevede cumpararea de catre China a 24 de avioane Su-35 in schimbul a aproximativ doua miliarde de dolari. Asta inseamna un pret de cam 83 de milioane de dolari per bucata.

Pe mine asta m-a lovit din tot articolul rusilor. Despre negocieri se stia de ani de zile, iar situatia economica a Rusiei a cam obligat Moscova sa-si vanda avioanele chiar cu riscul clonarii lor. Dar pretul…

La 83 de milioane de dolari, adica vreo 77 milioane de euro, Su-35 ar fi mult mai ieftin decat oricare dintre posibilii rivali occidentali si, prin urmare, o optiune de luat in seama pentru statele asa zis libere.

Totusi, faptul ca brazilienii l-au refuzat, alegand varianta mai ieftina Gripen NG, ma face sa cred ca pretul ala a cam fost scos din burta de rusi.

Pentru 36 de suedezi, brazilienii platesc in jur de 5 miliarde de euro, de unde rezulta ca 24 de Gripen NG sar de 3,3 miliarde de dolari. Iar daca Gripenul e mai ieftin ca Su-35… Ceva parca nu se leaga.

Oricum, de notat faptul ca vom avea Su-35 in China. O sa fie interesant 🙂

3 Comments »

 • Mig-21 LanceR said:

  Mie mi se pare trist. Nu vreau sa vad avioane de ultima generatie(in special radare si avionica) la ceainizi. Jocul in 2 pe scena marilor puteri ale lumii poate fi complicat si chiar este, jocul in 3 este mult prea mult.

 • Jap said:

  ‘asta înseamnă un preț de cam 83 de miliarde de dolari per bucată’ nu știu ce-ai băut frate dar dămi și mie, Nu știam că un su-35 costă 83 de miliarde de $,păi noi am luat 12f-16 la mîna 3ia,de cînd era bunica fată mare,costînd 1 miliard și cu plata înainte ca la prostituate,asta da teapă,bîrfa satului: că tot vorbim de ciainizi cică au cumpărat și S 400 la pachet,acum ivanii se laudă că că mai au și alţi clienţi:brazilia,india,pachistanul,emiratele și indonezia,cică gringo vazînd cum vînd ivanii suhoaele prin asia au intrat și ei pe fir prezentîndul pe f-16 indonezilor,cică au zis pas și negociază la sînge cu ivanii pt ’35.

  • LanceR said:

   Stai relaxat, evident ca era o greseala 🙂

   Brazilia nu mai cumpara Su-35 cat timp contractul pentru Gripen e in picioare, Emiratele au semnat parca deja pentru F-16 Bk60, India o sa semneze anul asta pentru Rafale… Indonezia primeste F-16 modernizate din SUA, iar Pakistanul se bazeaza pe J-urile facute alaturi de chinezi si pe F-urile americane.

   Rusii au dat Su-35 in China, cu tot riscul de a fi copiate, pentru ca n-au alte solutii. Au mai incercat ceva prin America de Sud, da’ aia n-au bani nici pentru Su-30.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.