Home » Aviatie militara, featured, headline

Chinezii se lauda cu radarul care “prinde” F-22

18 November 2014 6 Comments

f-22Chinezii se lauda ca au dezvoltat un nou radar in fata caruia nici cel mai bun avion din lume in momentul de fata, F-22, nu se poate ascunde.

JY-26 pe numele lui, noul radar ar fi fost testat cu succes chiar impotriva unui Raptor, pe care l-ar fi “prins” deunazi, in timp ce zbura peste Coreea de Sud.

China a investit destul de mult in sistemele radar, prezentand alte patru bucati la Zhuhai Airshow 2014, toate capabile sa faca de ras orice avion stealth.

Trebuie spus ca, cel putin pana acum, nu este decat o micuta propaganda cu iz comunist si ca nu exista reactii oficiale referitoare la o eventuala vulnerabilitate a F-urilor 22 in fata radarelor chinezesti.

De altfel, nici chinezii n-au spus nimic despre aceste capabilitati extraordinare pana la Zhuhai.

Iar daca va intrebati cum arata “monstrul” care va ingenunchea USAF, iata-l in poza:

radar-JY-26

6 Comments »

 • Adi said:

  Nu e imposibil sa fie asa, cu un AESA combinat cu un emitator unidirectional (in con mic, nu punctiform) de putere mare iluminezi radar si fundul unei muste. Dar ar putea fi doar propaganda goala, nu avem de unde sti.

 • Jared said:

  Cînd am zis ca zilele îi sînt numarate și ca asta e o porcarie de avion la care va uitati la el ca la dumnezeu pe pamînt,mi-ati sarit la gît, ca nu știu ce vorbesc,și j-31 va da cu el de pamînt.

 • Cristian said:

  Adică tu ce crezi Adminule, ca americanii nu mint ? Sau se fac ca ploua atunci când nu le convine ceva, mai ales când sunt obligați sa recunoască , ca tehnologia lor nu este chiar infailibila ?
  Chiar nu ti-ai dat seama pana acum ca tehnologia “stealth” conține in ea multa reclama ? Într-adevăr, se reduce mărimea țintei pe radar, ceea ce nu e rău în condițiile unui conflict real. Dar, este imposibil sa o ascunzi în totalitate.
  Si sârbii au dat jos un F-117, dispunând de mijloace antiaeriene foarte ramase în urma.

  • LanceR said:

   Eu cred ca si americanii mint foarte mult, insa mai cred ca, in momentul de fata, ei dispun de cea mai performanta tehnologie. F-22 n-a stat pe loc, a fost modernizat continuu de la intrarea in serviciu si pana acum.

   F-ul dat de jos de sarbi e in sine o poveste la fel de mare ca tehnologia stealth, daca nu mai mare 🙂

 • Cezar said:

  Si daca decoleaza Rapterlul cu pilotul fara chiloti pe el, il mai repereza radarul ala sau nu? Sa nu fie si radarul la fel de performant ca avionul lor invizibil, ca atunci am imbulinat-o rau de tot! :))))))

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.