Home » Aviatie militara, featured, headline

Cica rusii si americanii s-au duelat peste Siria. NOT!

20 June 2016 One Comment

suhoiCircula pe internetul mare si stufos o stire potrivit careia avioane rusesti si americane s-ar fi duelat undeva deasupra Siriei, iar rusii au castigat.

Ei bine, nu. Nici rusii n-au castigat si nici vreun duel n-a avut loc.

In realitate, povestea este simpla. Am mai discutat aici ca rusii bombardeaza in Siria tot ce e anti-Assad, asa ca pe lista de tinte se afla si rebelii sirieni sprijiniti de americani inclusiv in rebeliunea contra presedintelui sustinut (aproape doar) de Rusia.

Ei bine, mult comentatul incident a avut loc in momentul in care doua Su-34 rusesti au bombardat o baza a unui grup de rebeli sprijiniti de SUA. US Navy a trimis in zona o celula de F/A-18. Unii spun ca la interceptie, eu ma indoiesc. Este destul de sigur ca pilotii americani si cei rusi au comunicat, fiind de altfel la o distanta suficient de mica pentru identificare vizuala.

Din nou o spun, ma indoiesc ca a fost o interceptare americana, ci mai mult o punere in tema asupra protectiei rebelilor. Rusii si-au luat talpasita temporar, revenind in zona pentru un al doilea bombardament dupa ce avioanele americane, ajunse in limita de combustibil, au fost nevoite sa se retraga.

N-a fost niciun “clash” si nicio “close encounter”, ci mai mult o flexare ruseasca de muschi. Sigur, putem discuta despre implicatii geopolitice, dar strict din punct de vedere al unui duel aerian ruso-american n-a fost nimic.

One Comment »

  • jap said:

    Asfel de frecusuri sint zilnice.Cica pe ivani nu-i impresioneaza rapandulele gringo si isi vad de treaba.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.