Home » Aviatie militara, featured, headline

“Cimitirul” de avioane: MiG-uri la Burgas | FOTO

18 February 2013 2 Comments

burgas 1Mai multe aparate reactive MiG aflate in componenta Muzeului de Aviatie de la Aeroportul Burgas au fost lasate in paragina, formand un mic “cimitir” de avioane.

Oficial, avioanele MiG-17, MiG-21 si L-29, din ce am vazut in fotografii, fac parte din cadrul muzeului de la Burgas. Neoficial, aparatele sunt intr-o stare deplorabila, comparabila cu cele de la Muzeul Aviatiei din Bucuresti si rivalizand cu orice “cimitir” de pe planeta.

Muzeul de Aviatie de la Burgas este singurul de acest fel din Bulgaria, fiind infiintat in anul 1998. Muzeul ar avea peste o suta de exponate, intre acestea aflandu-se avioane, aeromodele, casete video, fotografii si carti.

La Burgas se afla expus si Iliusin Il-18 din Bulgaria. In ultimii ani s-a vorbit despre o modernizare a stabilimentului prin construirea unui corp de cladire nou, care sa gazduiasca cele mai pretioase exponate. Din pacate, nici bulgarii n-au bani.

Foto via urbanghostmedia

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.