A cincea formatie de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene Ruse iese in lume

yakFortele Aeriene Ruse vor prezenta publicului cea de-a cincea formatie de acrobatie aeriana din “dotare” pe 9 mai, cu ocazia paradei organizata in Moscova pentru a marca “ziua victoriei”.

Noua formatie de acrobatie a rusilor se numeste Krilya Tavridi si va opera, pentru inceput, patru avioane Yak-130 Mitten. Ulterior, alte doua Yak-uri vor fi adaugate componentei formatiei.

Oficialii rusi au declarat, potrivit agentiei ITAR-TASS, ca pilotii se pregatesc intens din luna octombrie a anului trecut si ca au deja o rutina pregatita pentru show-uri.

Manevrele vor fi efectuate individual sau cu formatia la inaltimi cuprinse intre 300 si 1.500 de metri.

Fortele Aeriene Ruse au deja patru formatii de acrobatie aeriana operationale: Russian Knights si Falcons of Russia (Sokoli Rossiyi) zboara cu avioane Suhoi Su-27, Strizhi (The Swifts) zboara cu avioane MiG-29, iar Berkuts utilizeaza elicoptere Mi-28.

P.S. Stiu ca unii v-ati intrebat ce naiba inseamna Krilya Tavridi. Ei bine, pare doar o mica aroganta a “tovarasului” Putin. In traducere libera, avem Aripile din Tavrida sau Wings of Tavrida. Iar Tavrida, sau Taurida, este denumirea data de vechii greci peninsulei Crimeea, anexata de Rusia anul trecut. Avem, asadar, o formatie de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene Ruse care se cheama “Aripile din Crimeea”, “Wings of Crimea” daca preferati.

Frumos sau cum?

Foto via function.mil.ru

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jianu VladimirLanceRcristianJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Bravo lor.

cristian
Guest
cristian

Crimeea este a Rusiei, nu a Ucrainei. Ea a fost anexata oficial de Ecaterina a doua [cea Mare], pe la ~ 1780, in urma victoriei asupra tatarilor.

Jap
Guest
Jap

Nu intereseaza pe nimeni cine a pastorit primul oile prin crimeea,tot ce conteaza e prezentul și numai prezentul.

Jianu Vladimir
Guest
Jianu Vladimir

Domnule Jap

Este extrem de adevarat ca prezentul conteaza dar cuvintul dat ,respectarea tratatelor internationale si a garantiile pe care un stat le da altui stat conteaza cel mai mult .
Ukrainei i-au fost garantate frontierele de catre marile puteri in primul rind de Rusia . In aceste garantii teritoriale erau si frontierele Crimeei . In schimbul acestor garantii Ucraina a renuntat la arsenalul nuclear .
Deci cum ramine cu onoarea ,cum ramine cu cuvintul dat si cu garantiile teritoriale .
Ca sa putem intelege situatia actuala trebuie sa tinem cont si de acest capitol al istoriei .