Comandantul Armee de l’Air: Pariati pe Rafale

rafale maliComandantul Fortelor Aeriene Franceze (Armee de l’Air), generalul Denis Mercier, ii indeamna pe indieni sa parieze pe omnirolul Dassault Rafale.

Generalul Mercier face parte din delegatia franceza prezenta la Aero India 2013 si, evident, a facut cateva declaratii referitoare la Rafale.

“Sunt aici in calitate de pilot si de comandant pentru a le spune tinerilor piloti indieni ca Rafale este un avion pe care se pot baza. Primul lucru pe care l-am spus pilotilor cu care m-am intalnit a fost ca Rafale este un avion testat in conditii de lupta, care nu ii va dezamagi”, a spus generalul Mercier.

Implicarea Rafale in conflictul din Mali este una din cartile pe care Franta le joaca in India, acum avionul fiind testat cu succes in conditii reale de lupta.

“Cand am fost solicitati pentru a efectua lovituri aeriene in Mali, am mobilizat patru avioane Rafale. Aparatele au lovit obiectivele 9 ore si 35 de minute mai tarziu. 24 de obiective au fost distruse de pilotii nostri”, a spus si ministrul de externe al Frantei, Laurent Fabius.

Iata ca ceea ce spuneam in momentul izbucnirii conflictului din Mali, anume ca a fost creat artificial pentru ca Franta sa isi testeze tehnica de lupta, in special Rafale, se adevereste. Nici nu s-a incheiat lupta din zona ca inalti oficiali francezi prezinta rezultatele omnirolului in conditii reale de lupta potentialilor clienti de la export.

Deci, pariati pe Rafale! 🙂

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of