Continua pregatirea pentru F-16: Al doilea grup de piloti si tehnicieni a plecat in Portugalia

Foto: Cer Senin
Foto: Cer Senin
Programul de trecere pe avionul F-16 continua, un al doilea grup de piloti si tehnicieni plecand spre Portugalia pentru a incepe cursurile.

Deoarece deocamdata nu sunt publice nici macar numele pilotilor, care par insa sa fie tot trei, ne rezumam la comunicatul oficial:

“In data de 30 iunie 2015, cel de-al doilea detaşament de militari din Forţele Aeriene Române care va urma un curs de pregătire pentru trecerea pe avionul F­-16, a plecat spre Portugalia cu o aeronavă militară.
Detaşamentul este format din ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene, piloţi şi personal tehnico-­ingineresc selecţionaţi să urmeze cursul ce se desfăşoară la Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia.

Acest al doilea detaşament, dislocat în Portugalia pentru instruire, face parte din nucleul de bază al personalului care va asigura exploatarea aeronavelor F­16 ce vor sosi în România în anul 2016. Personalul Forţelor Aeriene Române dislocat la Monte Real parcurge cursuri cu durate diferite de pregătire, până în anul 2017. La finalul acestei perioade piloţii vor fi instruiţi pentru a fi în măsură să execute întreaga gamă de misiuni de apărare aeriană şi de atac al ţintelor terestre şi maritime, ce intră în posibilităţile aeronavelor F-­16.”

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

A8servat careva pe aici ca de la începutul anului avioane f16 au început sa cada ca mustele,sa fie doborîte de arme care costa citeva mii de £ € $ ¥,sa nu mai pornească la decolare,sa ia foc din senin fara sa fie cineva lînga ele.