Home » Aviatie militara, featured, headline

Continua pregatirea pentru F-16: Al doilea grup de piloti si tehnicieni a plecat in Portugalia

2 July 2015 One Comment

Foto: Cer Senin

Foto: Cer Senin

Programul de trecere pe avionul F-16 continua, un al doilea grup de piloti si tehnicieni plecand spre Portugalia pentru a incepe cursurile.

Deoarece deocamdata nu sunt publice nici macar numele pilotilor, care par insa sa fie tot trei, ne rezumam la comunicatul oficial:

“In data de 30 iunie 2015, cel de-al doilea detaşament de militari din Forţele Aeriene Române care va urma un curs de pregătire pentru trecerea pe avionul F­-16, a plecat spre Portugalia cu o aeronavă militară.
Detaşamentul este format din ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene, piloţi şi personal tehnico-­ingineresc selecţionaţi să urmeze cursul ce se desfăşoară la Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia.

Acest al doilea detaşament, dislocat în Portugalia pentru instruire, face parte din nucleul de bază al personalului care va asigura exploatarea aeronavelor F­16 ce vor sosi în România în anul 2016. Personalul Forţelor Aeriene Române dislocat la Monte Real parcurge cursuri cu durate diferite de pregătire, până în anul 2017. La finalul acestei perioade piloţii vor fi instruiţi pentru a fi în măsură să execute întreaga gamă de misiuni de apărare aeriană şi de atac al ţintelor terestre şi maritime, ce intră în posibilităţile aeronavelor F-­16.”

One Comment »

  • Jap said:

    A8servat careva pe aici ca de la începutul anului avioane f16 au început sa cada ca mustele,sa fie doborîte de arme care costa citeva mii de £ € $ ¥,sa nu mai pornească la decolare,sa ia foc din senin fara sa fie cineva lînga ele.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.