Copilotul a prabusit avionul

airbusAu trecut cateva zile si stim deja, in mare, cam ce s-a intamplat cu zborul 4U9525 al Germanwings. Toate informatiile puse la dispozitie de investigatori converg catre o singura ipoteza – pilotul a prabusit deliberat avionul Airbus A320.

Foarte pe scurt, desfasurarea tragediei este urmatoarea: la un moment dat al zborului dintre Barcelona si Dusseldorf, capitanul paraseste cabina de zbor, cel mai probabil pentru a se duce la toaleta. Pentru ca Germanwings nu avea implementata politica “doi membri ai echipajului in cockpit in orice clipa”, secundul ramane singur.

In momentul asta blocheaza usa de acces in cabina si initiaza comenzile pentru coborarea nu foarte accentuata a avionului. Timp de opt minute, Airbusul coboara in jur de sase mii de metri. In tot acest timp, comandantul incearca aproape cu disperare sa intre in cockpit (se spune ca a lovit usa chiar cu un topor), iar de la sol avionul este apelat, fara ca secundul sinucigas sa raspunda in vreun fel.

Inregistrarile obtinute de anchetatori ar releva faptul ca secundul a facut in mod deliberat toate aceste gesturi care, in cele din urma, au condus la tragedie.

Ancheta continua si ne arata niste erori de neconceput pentru orice operator aerian, cu atat mai putin pentru unul de talia Lufthansa, compania-mama a Germanwings.

Astfel, nemtii nu doar ca n-au fost interesati de a implementa politica celor doi membri ai echipajului in cockpit pe toata durata zborului, dar au ignorat, nu se stie deocamdata daca au facut-o cu buna stiinta, cateva semnale de alarma din comportamentul copilotului Andreas Lubitz.

Acesta ar fi suferit de o depresie severa si, mai mult decat atat, se afla chiar in concediu medical in ziua in care a avut loc tragedia. El ar fi rupt instiintarea medicului si s-a urcat la bord.

Totul denota o superficialitate criminala a celor de la Lufthansa/Germanwings, care, in momentul de fata, mi se par cel putin la fel de vinovati ca Lubitz.

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Aiurel VlaiciuLanceRjap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
jap
Guest
jap

pina acum nu ni sa aratat nici o dovada audio-video ca copilotul a prabusit cu intentie avionul.

jap
Guest
jap

‘si ne prezinta concluziile’ care concluzii?se vede de la o posta cai o facatura ordinara toata’ancheta’asta,au dat vina pe copilot fara sa ne prezinte nici o dovoda audio-video.

Aiurel Vlaiciu
Guest
Aiurel Vlaiciu

Și? Acum ce mai comentezi, cînd sînt dovezi că avea probleme fizice și mai ales psihice? Cînd din analiza “cutiei negre” se știe că l-a pus în coborîre pe pilot automat și spre sfîrșit a mărit viteza?

Ce nu înțeleg e de ce medicii nu au raportat situația lui angajatorului? Sau piloții (sau nemții chiar, în general) n-au medicina muncii cu vizită medicală periodică obligatorie?