Coreea de Nord si-a ridicat avioanele

NK-runway-2-460x285Tensiunile din peninsula Coreeana sunt tot mai mari iar ultimul gest al comunistilor din Nord, care au ordonat iesirea masiva la zbor a aviatiei de vanatoare, nu face decat sa amplifice starea conflictuala.

Ca raspuns la exercitiile militare intreprinse de Coreea de Sud si SUA, comunistii din Nord au inceput propriile manevre, unele in care este implicata intreaga armata uriasa.

La inceputul acestei saptamani s-a dat ordin ca avioanele sa iasa la zbor, astfel ca, in mai putin de 24 de ore, Aviatia comunista a executat aproximativ 700 de iesiri cu aparatele din dotare.

Iar daca nu stiti cu ce se zboara prin Coreea de Nord, va spunem noi. Baietii au in dotare in jur de 40 de MiG-uri 29, 56 de MiG-uri 23, 200 de MiG-uri 21 si ale lor copii chinezesti F-7, plus alte 200 de MiG-uri 19 si 17 construite in China fara licenta. Si ar mai fi si 36 de Su-25.

La o prima vedere, e impresionant, numai ca multe dintre aparate sunt vechi si foarte vechi, nemodernizate si prost intretinute, asa ca in caz de bataita nu ar fi cine stie ce amenintare pentru fighterele vestice.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of