Croatia a primit si ultimul MiG-21 din Ucraina

21Croatia a primit, in sfarsit, si ultimul avion MiG-21 din escadrila care a fost reparata si modernizata in Ucraina.

Aparatul cu numarul de bord a reintrat in inventarul Fortelor Aeriene Croate dupa o ultima sesiune de zboruri test realizata la jumatatea lunii iulie.

In acest moment, Croatia detine o escadrila de avioane MiG-21 Bis si UMD, aparate care ii permit sa isi apere spatiul aerian national prin executarea misiunilor de Politie Aeriana.

Contractul dintre guvernul croat si compania ucraineana Ukrspecexport, in valoare de aproape 14 milioane de euro, prevedea reparatia capitala a sapte MiG-uri 21 si livrarea a alte cinci aparate.

De asemenea, ucrainienii au realizat si ceva lucrari de modernizare, instaland in avioane noi sisteme de navigatie si comunicare pentru ca MiG-urile sa fie compatibile cu celelalte aparate ale statelor membre NATO.

Aerostar Bacau a concurat cu Ukrspecexport pentru contractul din Croatia, insa ucrainienii au fost preferati datorita pretului mai mic. Totusi, Ukrspecexport a livrat avioanele cu foarte mari intarzieri si ar exista si o serie de ingrijorari cu privire la lucrarile de reparatie efectuate.

7
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mig-21 LanceRLanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

You ar back,nu exista nici o ingrijotare frate,pasarile au fost reparate,acum ca astia le-au primit tirziu e datorita razboiului.

Jap
Guest
Jap

Adică m-ai pe romînește,ucraenienii sînt varză și nu știu să înșurubeze o piuliță?dacă îi știau așa “slabi” mecanici de ce s-au mai dus la ei să le modernizeze?acum sa nu zici că i-au momit cu 5 păsări.

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Croatii cred ca au mai mult de 12 miguri, calculandu-le dupa numerele de bord fotografiate. Daca va uitati aici si calculati:

http://www.airliners.net/search/photo.search?airlinesearch==Croatia%20-%20Air%20Force&distinct_entry=true