Home » Aviatie militara, featured, headline

Croatia a primit si ultimul MiG-21 din Ucraina

18 August 2015 7 Comments

21Croatia a primit, in sfarsit, si ultimul avion MiG-21 din escadrila care a fost reparata si modernizata in Ucraina.

Aparatul cu numarul de bord a reintrat in inventarul Fortelor Aeriene Croate dupa o ultima sesiune de zboruri test realizata la jumatatea lunii iulie.

In acest moment, Croatia detine o escadrila de avioane MiG-21 Bis si UMD, aparate care ii permit sa isi apere spatiul aerian national prin executarea misiunilor de Politie Aeriana.

Contractul dintre guvernul croat si compania ucraineana Ukrspecexport, in valoare de aproape 14 milioane de euro, prevedea reparatia capitala a sapte MiG-uri 21 si livrarea a alte cinci aparate.

De asemenea, ucrainienii au realizat si ceva lucrari de modernizare, instaland in avioane noi sisteme de navigatie si comunicare pentru ca MiG-urile sa fie compatibile cu celelalte aparate ale statelor membre NATO.

Aerostar Bacau a concurat cu Ukrspecexport pentru contractul din Croatia, insa ucrainienii au fost preferati datorita pretului mai mic. Totusi, Ukrspecexport a livrat avioanele cu foarte mari intarzieri si ar exista si o serie de ingrijorari cu privire la lucrarile de reparatie efectuate.

7 Comments »

 • Jap said:

  You ar back,nu exista nici o ingrijotare frate,pasarile au fost reparate,acum ca astia le-au primit tirziu e datorita razboiului.

  • LanceR said:

   Le-au primit tarziu pentru ca n-au reusit aia sa integreze sistemele noi. Razboiul a fost oarecum irelevant, avioanele croatilor au fost reparate la odessa, departe de front.

 • Jap said:

  Adică m-ai pe romînește,ucraenienii sînt varză și nu știu să înșurubeze o piuliță?dacă îi știau așa “slabi” mecanici de ce s-au mai dus la ei să le modernizeze?acum sa nu zici că i-au momit cu 5 păsări.

  • LanceR said:

   Pai se stie ca le-au dus in Ucraina pentru ca diferenta de pret era foarte mare. Ei au cerut 14 milioane, Aerostar cerea undeva aproape de 20 de milioane.

 • Mig-21 LanceR said:

  Croatii cred ca au mai mult de 12 miguri, calculandu-le dupa numerele de bord fotografiate. Daca va uitati aici si calculati:

  http://www.airliners.net/search/photo.search?airlinesearch==Croatia%20-%20Air%20Force&distinct_entry=true

  • LanceR said:

   Mie mi-au iesit fix 12 bucati: 116, 117, 118, 131, 132, 133, 134, 135, 164, 165, 166 si 167.

   Sunt 8 simple si 4 duble.

   • Mig-21 LanceR said:

    Asa e, eu mai stiam de inca doua simple 121 si 122. Se pare ca 121 este ultimul mig cazut anul trecut iar pe 122 probabil ca l-au retras tot in 2014.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.