Croatia isi vinde vechiturile: An-32, Mi-24 si PC-9 sunt pe lista

mi-24Croatia a decis sa isi vanda o parte din vechiturile care se afla prin curtea Fortelor Aeriene, pe lista fiind unele aparate extrem de interesante.

Primele de care croatii vor sa scape sunt cele sapte elicoptere de atac Mil Mi-24V Hind, acestea fiind retrase din serviciu in urma cu 10 ani. N-ar fi prima data cand se incearca scaparea de elicoptere, insa, conform Jane’s, rusii s-au opus destul de convingator atunci cand se gasise un client pentru ele.

Urmeaza pe aceasta lista doua bucati de Antonov An-32B Curl, aeronave de transport pe care croatii le-au utilizat chiar recent pentru misiuni in Irak si Afghanistan. Motivul, in acest caz, ar fi faptul ca cele doua avioane au nevoie de reparatii capitale iar Ministerul Apararii nu prea are bani pentru aceste lucrari.

In fine, Croatia ar fi gata sa vanda si sase avioane de antrenament Pilatus PC-9. Aici este destul de ciudat, pentru ca baietii au bagat bani seriosi in modernizarea MiG-urilor 21 in ultimii ani, iar PC-9 ar fi avionul de trecere pe supersonic. Cum exista insa 20 de bucati in dotare, jumatatea de escadrila este considerata excedent.

Exista un acord de principiu cu Pilatus pentru a ceda cele sase PC-9 pentru doua PC-12NG.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Mai bine le tin pt zile negre.