Home » Aviatie militara, featured, headline

Croatia isi vinde vechiturile: An-32, Mi-24 si PC-9 sunt pe lista

19 January 2015 One Comment

mi-24Croatia a decis sa isi vanda o parte din vechiturile care se afla prin curtea Fortelor Aeriene, pe lista fiind unele aparate extrem de interesante.

Primele de care croatii vor sa scape sunt cele sapte elicoptere de atac Mil Mi-24V Hind, acestea fiind retrase din serviciu in urma cu 10 ani. N-ar fi prima data cand se incearca scaparea de elicoptere, insa, conform Jane’s, rusii s-au opus destul de convingator atunci cand se gasise un client pentru ele.

Urmeaza pe aceasta lista doua bucati de Antonov An-32B Curl, aeronave de transport pe care croatii le-au utilizat chiar recent pentru misiuni in Irak si Afghanistan. Motivul, in acest caz, ar fi faptul ca cele doua avioane au nevoie de reparatii capitale iar Ministerul Apararii nu prea are bani pentru aceste lucrari.

In fine, Croatia ar fi gata sa vanda si sase avioane de antrenament Pilatus PC-9. Aici este destul de ciudat, pentru ca baietii au bagat bani seriosi in modernizarea MiG-urilor 21 in ultimii ani, iar PC-9 ar fi avionul de trecere pe supersonic. Cum exista insa 20 de bucati in dotare, jumatatea de escadrila este considerata excedent.

Exista un acord de principiu cu Pilatus pentru a ceda cele sase PC-9 pentru doua PC-12NG.

One Comment »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.