Croatia mai are un singur MiG-21 operational?Just one operational MiG-21 for Croatia?

migO publicatie din Croatia sustine, nici mai mult, nici mai putin decat ca aceasta tara mai are un singur avion de lupta MiG-21 operational, toate celelalte fiind consemnate la sol din cauza unor probleme diverse.

Croatii scriu ca, in momentul de fata, Fortele Aeriene nu se pot baza decat pe MiG-ul 21 cu numarul de bord 133, fiind pentru prima data in istoria (scurta) a acestei tari cand nu exista doua avioane de lupta in alarma, asa numita Quick Reaction Alert – QRA.

Potrivit publicatiei din Croatia, din cele noua MiG-uri primite din Ucraina dupa reparatii capitale si o modernizare restransa, doar unul mai poate zbura, celelalte aflandu-se in hangare cu diverse probleme. Ultima a “cazut” dubla cu numarul 165, cea care, culmea, a fost prezentata in cadrul unei actiuni oficiale ca model de combat readiness.

In aceste conditii, ziaristii croati spun ca tara lor nu isi mai poate apara spatiul aerian national, MiG-ul operational putand acoperi, la nevoie, doar partea continentala.

Pentru spatiul aerian din zona litoralului si cel de pe mare se pare ca se va apela la Eurofighter-ele italiene, care pot interveni in caz de nevoie.migCroatia has just one operational MiG-21 fighter jet, according to a newspaper in Zagreb.

Although they received recently nine MiGs from Ukraine, where the jets were overhauled, but just one from these cand actually fly at this time.

The MiG-21 registered 133 in Croatian Air Force is the only operational, while the rest of the fleet is grunded from various reasons.

8
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
AdiGeorgeGMTLanceRRobert IonutJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Sal trimita si pe asta in ucraina la reparat,daca erau baieti dastepti luau motoare noi si piese de schimb din china si prelungeau viata pasarilor cum facem noi,dar sa nui plingem pe fraieri,acum este sansa sa li se bage pe git si lor 12 conserve la un pret ‘atractiv’ cum ni sa intimplat si noua,sau nu.

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Noi am luat motoare noi sau piese de schimb de la chinezi pentru migurile noastre?

Jap
Guest
Jap

Pai de unde crezi ca am avut piese de schimb si motoare noi atitia ani? Din rusia?si m-ai pui ca le-am reparat si altora migurile pe la noi atitia ani,chiar de unde?

Robert Ionut
Guest
Robert Ionut

Bingo! E informatie clasifica, atentie!

GeorgeGMT
Guest

Piese din China?! Flota de “21 a fost intretinuta prin canibalizarea mig-urilor vechi, am avut destule avioane cu destula resursa.
SuperBingo 🙂 !

Adi
Guest
Adi

Revenind la Croatia, s-ar putea ca din tot grupul de 9 avioane venite de la reparat din Ucraina doar unul sa fi fost gata, iar pe celelalte 8 sa le fi luat inapoi ca sa nu ramana fara ele.