CSAT confirma – Romania cumpara F-16 la mana a doua

Romania a facut inca un pas catre implementarea programului de achizitionare de avioane de lupta F-16. Acestea vor fi in numar de 12, la mana a treia a doua si vin din Portugalia pentru jumatate de miliard de euro.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a prezentat demersurile intreprinse in vederea initierii programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene. In acest sens, membrii Consiliului au aprobat “Conceptia de realizare graduala a capabilitatii de aparare aeriana” in cadrul programului “Avion multirol al Fortelor Aeriene”, in concordanta cu interesele esentiale de securitate ale tarii si cu angajamentele asumate de Romania in cadrul organizatiilor europene si nord-atlantice, transmite Administratia Prezidentiala.

In cadrul sedintei s-a analizat starea Armatei Romaniei, punandu-se in discutie capacitatea de lupta pe timp de pace si de razboi, precum si participarea la misiunile internationale, anunta Ziare.com

Membrii CSAT au concluzionat ca Armata Romaniei are capacitati limitate de a-si indeplini misiunile ce-i revin si au decis ca, la viitoare sedinta a Consiliului, Guvernul Romaniei sa prezinte un program multianual de restabilire a capacitatii de lupta a acesteia.

1
Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
voda
Guest
voda

Nici noi nu au costat atat,iar astea sunt bune de fier vechi fiind vechi de 30 de ani. Este vorba de F16 A, primul tip de F16, cu un singur loc in cabina samd. Astea, cu dotari la amximum, costau vreo 40 de milioane noi – noute si chiar 14 milioane , mai de baza. Azi vad ca pentru Romania au ajuns la 50 de milioane/bucata, iar romania le va lua si le va tine mai mult in depozit ca sa rugineasca linistite (oricum iti trebuie cca 10 000 de dolari pt ora de zbor, fara sa vorbim de costuri… Read more »