Home » Aviatie sportiva, featured, headline, Spectacole aviatice

Cum a fost la primul airsow din 2015 – Ploiesti Fly-In 2015

27 April 2015 3 Comments

1Primul spectacol de aviatie din 2015 a avut loc duminica, la aerodromul Strejnic, de langa Ploiesti. A fost un miting organizat in incheierea Fly-In-ului de doua zile si a fost misto.

Din capul locului trebuie sa precizez ca n-am ajuns la Strejnic decat la 11 fara ceva, mitingul incepand de la ora 10:00. Asadar, cum nu poti povesti despre ceva ce nu ai vazut, n-o sa ma refer la prima parte a acestuia, ca sa nu mi se reproseze dupa.

Trecamd peste aceasta precizare, airshow-ul in sine a fost foarte misto. Poate pentru ca a fost prima duminica in care soarele a stralucit cu adevarat in acest, poate pentru ca oamenilor le era dor de avioane, cert este ca asistenta a fost mult peste asteptarile mele. As spune ca a fost chiar mitingul de la Strejnic cu cei mai multi spectatori!

Evolutiile au fost, in mare… nu stiu cum sa le spun ca sa fiu inteles cum trebuie. Relativ cuminti. Adica se vede ca e inceput de sezon, ca baietii acum incep sa isi reintre “in mana”, si ca a fost un show de “dezmortire”. Asta nu inseamna ca oamenii de la Aeroclub nu si-au dat interesul, dimpotriva, dar am impresia ca in iunie-iulie altfel vor arata evolutiile.

Sunt si doua exceptii.

Andrei Serbu e prima. Mi-a placut mult-mult solo-ul lui e mai spectaculos decat anul trecut. “Lucreaza” mai mult cu publicul, are mai multe treceri prin fata spectatorilor si mai putine evolutii la inaltime. Ba as indrazni sa spun ca “furat” ceva mai multa meserie de la Jurgis Kairys, nu stiu de ce, dar mi-a adus aminte de lituanian in destule momente.

In plus, Andrei mi se pare ca a devenit un fel de vedeta a celor de la Hawks, am fost surprins sa aud ca multi dintre cei aflati langa mine ii stiau numele, chiar si copiii. A fost aplaudat la scena deschisa dupa solo, la final de airshow a fost solicitat la poze si autografe. Bravos!

A doua exceptie este echipajul elicopterului Bell-206, YR-OIL. “Dansul” elicopterului nu a fost doar o gura de aer proaspat in rutina mitingului, ci a fost pur si simplu senzational. Recunosc ca n-am mai vazut asa ceva pe viu si ca am ramas extrem de impresionat. Motiv pentru care vom vorbi despre ei ceva mai pe larg.

Per total, a fost un show mai mult decat reusit, o deschidere de sezon excelenta. Multumim Aeroclubului Romaniei pentru tot!

Fotografii ceva mai tarziu, dupa ce alegem ce e mai bun din sutele de cadre trase. Desi n-am avut o pozitie “privilegiata”, ci am stat in public, zic eu ca sunt niste poze misto, care merita vazute.

3 Comments »

 • Jap said:

  ‘Romînii au talent’

 • Aiurel Vlaiciu said:

  Kairys cu gura lui a zis că Șerbu e de departe cel mai bun. Aștept ziua cînd Rotaru va da dovadă de mai puțin egoism și-l va lăsa să zboare cu unul din Extrele alea performante pe care le ține numai pentru el. N-am reținut modelul. Ceva cu XS, nuștu. Poate-i e frică să nu-l facă Șerbu de rușine?

  • LanceR said:

   A spus Jurgis asa ceva? Cu ce ocazie?

   Sunt Extra 330SC si sunt doua bucati. Iar eu nu l-as acuza pe George Rotaru. Fara sa cunosc detalii, totusi Andrei are solo-ul la Hawks. Daca avea ceva cu el, nu il mai lasa, cred, sa faca asta.

   Poate ca Andrei se simte mai bine in 300, poate simte mai bine avionul. Oricum, e o intrebare pe care o am in minte pentru cand se va ivi ocazia.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.