Cum a fost la primul airsow din 2015 – Ploiesti Fly-In 2015

1Primul spectacol de aviatie din 2015 a avut loc duminica, la aerodromul Strejnic, de langa Ploiesti. A fost un miting organizat in incheierea Fly-In-ului de doua zile si a fost misto.

Din capul locului trebuie sa precizez ca n-am ajuns la Strejnic decat la 11 fara ceva, mitingul incepand de la ora 10:00. Asadar, cum nu poti povesti despre ceva ce nu ai vazut, n-o sa ma refer la prima parte a acestuia, ca sa nu mi se reproseze dupa.

Trecamd peste aceasta precizare, airshow-ul in sine a fost foarte misto. Poate pentru ca a fost prima duminica in care soarele a stralucit cu adevarat in acest, poate pentru ca oamenilor le era dor de avioane, cert este ca asistenta a fost mult peste asteptarile mele. As spune ca a fost chiar mitingul de la Strejnic cu cei mai multi spectatori!

Evolutiile au fost, in mare… nu stiu cum sa le spun ca sa fiu inteles cum trebuie. Relativ cuminti. Adica se vede ca e inceput de sezon, ca baietii acum incep sa isi reintre “in mana”, si ca a fost un show de “dezmortire”. Asta nu inseamna ca oamenii de la Aeroclub nu si-au dat interesul, dimpotriva, dar am impresia ca in iunie-iulie altfel vor arata evolutiile.

Sunt si doua exceptii.

Andrei Serbu e prima. Mi-a placut mult-mult solo-ul lui e mai spectaculos decat anul trecut. “Lucreaza” mai mult cu publicul, are mai multe treceri prin fata spectatorilor si mai putine evolutii la inaltime. Ba as indrazni sa spun ca “furat” ceva mai multa meserie de la Jurgis Kairys, nu stiu de ce, dar mi-a adus aminte de lituanian in destule momente.

In plus, Andrei mi se pare ca a devenit un fel de vedeta a celor de la Hawks, am fost surprins sa aud ca multi dintre cei aflati langa mine ii stiau numele, chiar si copiii. A fost aplaudat la scena deschisa dupa solo, la final de airshow a fost solicitat la poze si autografe. Bravos!

A doua exceptie este echipajul elicopterului Bell-206, YR-OIL. “Dansul” elicopterului nu a fost doar o gura de aer proaspat in rutina mitingului, ci a fost pur si simplu senzational. Recunosc ca n-am mai vazut asa ceva pe viu si ca am ramas extrem de impresionat. Motiv pentru care vom vorbi despre ei ceva mai pe larg.

Per total, a fost un show mai mult decat reusit, o deschidere de sezon excelenta. Multumim Aeroclubului Romaniei pentru tot!

Fotografii ceva mai tarziu, dupa ce alegem ce e mai bun din sutele de cadre trase. Desi n-am avut o pozitie “privilegiata”, ci am stat in public, zic eu ca sunt niste poze misto, care merita vazute.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRAiurel VlaiciuJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

‘Romînii au talent’

Aiurel Vlaiciu
Guest
Aiurel Vlaiciu

Kairys cu gura lui a zis că Șerbu e de departe cel mai bun. Aștept ziua cînd Rotaru va da dovadă de mai puțin egoism și-l va lăsa să zboare cu unul din Extrele alea performante pe care le ține numai pentru el. N-am reținut modelul. Ceva cu XS, nuștu. Poate-i e frică să nu-l facă Șerbu de rușine?