Home » Aviatie civila, featured, headline

Cum se falimenteaza o companie aeriana

5 October 2011 No Comment

Avianova era una din cele mai noi si mai performante companii de transport aerian din Rusia moderna. Infiintat in urma cu numai doi ani, operatorul low-cost care isi avea sediul pe Aeroportul International Sheremetyevo, de langa Moscova, a devenit a patra companie de transport aerian din tara, ca numar lunar de pasageri.

Cifrele, impresionante pentru multi, si planurile de extindere, care cuprindeau eficientizarea prin mutarea unei parti din operatiuni la Krasnodar, Soci sau Sankt Petersburg, au fost toate naruite din cauza… neintelegerilor dintre cei doi actionari!

In vara, la sfarsitul lunii iunie, partenerul rus a demis intreaga conducere (straina) a companiei si a numit in loc una autohtona, lucru pe care actionarii straini (Indigo) l-au considerat ilegal si inacceptabil.

S-a intrat astfel intr-o disputa al carei final a fost declararea falimentului unei companii low-cost care promitea mult de tot.

Nu putine au fost vocile care au sustinut faptul ca rusii, vazand succesul pe care il are operatorul Avianova, au decis ca ar fi mai bine sa “scape” de parteneri si sa preia ei conducerea si, evident, eventualul profit. Sigur, asta la nivel neoficial.

Avianova opera 6 avioane Airbus A 320 inchiriate.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.