Cum se falimenteaza o companie aeriana

Avianova era una din cele mai noi si mai performante companii de transport aerian din Rusia moderna. Infiintat in urma cu numai doi ani, operatorul low-cost care isi avea sediul pe Aeroportul International Sheremetyevo, de langa Moscova, a devenit a patra companie de transport aerian din tara, ca numar lunar de pasageri.

Cifrele, impresionante pentru multi, si planurile de extindere, care cuprindeau eficientizarea prin mutarea unei parti din operatiuni la Krasnodar, Soci sau Sankt Petersburg, au fost toate naruite din cauza… neintelegerilor dintre cei doi actionari!

In vara, la sfarsitul lunii iunie, partenerul rus a demis intreaga conducere (straina) a companiei si a numit in loc una autohtona, lucru pe care actionarii straini (Indigo) l-au considerat ilegal si inacceptabil.

S-a intrat astfel intr-o disputa al carei final a fost declararea falimentului unei companii low-cost care promitea mult de tot.

Nu putine au fost vocile care au sustinut faptul ca rusii, vazand succesul pe care il are operatorul Avianova, au decis ca ar fi mai bine sa “scape” de parteneri si sa preia ei conducerea si, evident, eventualul profit. Sigur, asta la nivel neoficial.

Avianova opera 6 avioane Airbus A 320 inchiriate.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of