Home » Aviatie civila, featured, headline

Cum te salveaza parasuta de urgenta cand ramai fara combustibil | Video

29 January 2015 2 Comments

cirrusDupa cum probabil multi dintre voi stiti, unele dintre avioanele de agrement moderne vin echipate cu o parasuta de urgenta, care poate salva pilotului si a pasagerilor in caz de nevoie. Dar ati vazut-o actionand?

Ei bine, la inceputul acestei saptamani, pilotul unui Cirrus SR-22 s-a aflat intr-o asemenea situatie la limita.

Omul nostru trebuia sa duca avionul peste Pacific, din San Francisco tocmai in Australia, cu o oprire pentru realimentare in Hawaii. Pentru ca aceste aparate nu exceleaza la capitolul distanta de zbor, Cirrus-ul a primit rezervoare suplimentare care ar fi trebuit sa ii tripleze numarul de ore pe care le poate petrece in zbor fara alimentare.

Numai ca o supapa defecta l-a impiedicat sa utilizeze combustibilul suplimentar. Asa s-a trezit bravul nostru pilot in mijlocul oceanului, la propriu, in limita de combustibil.

A declarat starea de urgenta, a aflat ca ar putea fi salvat de un feribot aflat in apropierea sa si s-a pregatit de amerizarea fortata.

El a oprit motorul si a declansat sistemul parasutei de urgenta, Cirrus Airframe Parachute System (CAPS) in cazul avionului de fata, care a functionat ireprosabil. Aparatul a ajuns relativ usor pe apa, iar pilotul s-a salvat fara probleme.

Intreaga scena a fost filmata de un C-130 al Garzii de Coasta aflat in zona pentru a ajuta la operatiunile de salvare.

Cum vi se pare?

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.