Home » Aviatie militara, featured, headline

Cumpara Brazilia F-16 la mana a doua? Prima reactie oficiala

3 September 2013 2 Comments

F-5MVestea ca Brazilia este interesata de achizitionarea a doua escadrile de F-16 la mana a doua a involburat serios apele prin “tara cafelei”.

Baietii de la Poder Aereo s-au gandit chiar sa-i intrebe pe responsabilii de la Fortele Aeriene daca, intr-adevar, ideea avioanelor la mana a doua este una reala.

Raspunsul venit de la biroul de presa, intr-un limbaj de lemn, evident, este totusi destul de clar:

“Statul Major al Fortelor Aeriene isi reafirma intentia de a-si indeplini misiunile specifice, de asigurare a suveranitatii spatiului aerian, in cea mai buna maniera posibila, folosind avioanele F-5M. Acestea vor inlocui aparatele Mirage F-2000 incepand cu luna decembrie a acestui an. In acelasi timp, asteptam decizia presedintelui cu privire la programul de achizitie a unui nou avion de vanatoare pentru Fortele Aeriene, FX-2.”

Presa din Brazilia a relatat recent faptul ca statul sud-american este interesat de cumpararea unor avioane F-16 la mana a doua din Statele Unite.

O echipa de specialisti ar fi ajuns deja la baza aeriana Davis-Monthan, din Arizona, identificand intre miile de aparate stocate in desert doua escadrile de F-16 Block 40/42 care ar putea fi revitalizate.

2 Comments »

  • Marius Fenchea said:

    Asta este bla, bla specific celor din Ministere, si uite asa Brazilia o sa patruleze cu F 5M avion de generatia a 3-a in loc de Mirage 2000 pe care le-au uzat si nu vor ca sa aloce bani pentru revitalizarea lor.
    Parca am un deja vue cu MIG 21 LanceR si MIG 29 intr-o tara de la varsarea gurilor Dunarii in Marea Neagra, nu-i asa?

    • Admin said:

      Exista si posibilitatea ca militarii lor sa nu vrea sa renunte la FX-2. Pentru ca F-16 la mana a doua inseamna automat anularea achizitiei multirolului nou. Iar ei posibil sa spere inca la avioanele noi.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.