Danemarca va trimite avioane F-16 in tarile balticeDenmark to send F-16 fighters in the Baltic states

f-16Danemarca va trimite sase avioane F-16 in tarile baltice pentru misiuni de politie aeriana in aceasta zona a Europei.

Din cauza situatiei din Ucraina, NATO a luat decizia de a suplimenta numarul de avioane participante la misiunile Baltic Air Policing, astfel ca membri organizatiei trebuie sa contribuie mai mult.

Potrivit presei daneze, misiunea celor sase avioane F-16 ar trebui sa inceapa pe 1 mai si sa se incheie la sfarsitul lunii august. Nu cu mult timp in urma, Franta si Marea Britanie au anuntat ca pot trimite si ele avioane Rafale si Eurofighter in statele baltice.

In prezent, misiunile Baltic Air Policing sunt asigurate de US Air Force, care au 10 avioane F-15 in zona.f-16Denmark will send six F-16 fighter jets in the Baltic states for air policing missions.

Due to the situation in Ukraine, NATO took decision to supplement number of jets performing Baltic Air Policing missions. So, the members of the Organizations need to contribuite more.

According to danish media, the F-16s mission in the Baltic will start on May 1st and will last untill the end of August.

Now, Baltic Air Policing missions are covered by 10 US Air Force F-15 fighters jets.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Baietii din cartier îsi arata talentele în fata musculosului tatuat.