Home » Aviatie civila, featured, headline

Decizie a Curtii de Justitie a UE in privinta compensatiilor la care au dreptul pasagerii zborurilor intarziate sau anulate

5 July 2018 No Comment

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a luat o decizie importanta in privinta compensatiilor la care au dreptul pasagerii ai caror zboruri au intarzieri mai mari de trei ore sau sunt anulate.

CJUE a hotarat ca pasagerii afectati vor primi compensatiile din partea companiei care le-a vandut biletele, chiar daca zborul urma sa fie operat cu avionul si echipajul altei companii.

Curtea a fost sesizata de Tribunalul Regional din Hamburg, care a cerut clarificari dupa ce mai multi oameni au solicitat compensatii in urma unui zbor vandut de TUI si operat cu un avion si un echipaj al celor de la Thomson Airways.

Instanta UE a hotarat ca reponsabilitatea platii compensatiilor cade in sarcina companiei care a vandut biletele.

Potrivit legislatiei europene, pasagerii ai caror zboruri au intarzieri mai mari de trei ore sau care sunt anulate au dreptul de a primi compensatii financiare din partea companiilor aeriene.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.