Dezastru la Plock Air Show. Marek Szufa a murit (Video)

Dezastru la Plock Air Show, un spectacol aviatic din localitatea poloneza Plock. Celebrul pilot Marek Szufa a murit in urma unui tragic accident, el plonjand cu aparatul sau, un biplan, in apele raului Vistula.

Szufa a impresionat ca de fiecare data cu evolutia sa, insa la ultimul element al prezentarii s-a dus direct spre apa. Interventia neasteptat de tardiva a salvatorilor precum si faptul ca secunde bune s-au invartit cu barcile in jurul epavei avionului, in timp ce pilotul era prins in chingi si se afla sub apa, a contribuit la acesta adevarata tragedie.

Inca nu se stiu cauzele prabusirii si se speculeaza mult pe tema unui rateu al motorului, motor care, spun martorii, ar fi scos fum negru inainte de a si infinge in Vistula.

Dupa ce am vazut filmul tragediei de cateva ori si fara a avea pretentii de mare specialist, eu cred ca a fost vorba de eroare de pilotaj. Marek Szufa mi s-a parut ca a inceput devreme si prea jos ultimul element si, dupa “rasturnari”, nu a avut loc pentru a redresa, fiind prea aproape de apa.

Marek Szufa era pilot de linie la compania LOT, vicecampion al Poloniei la acrobatie si un excelent enterteiner la showurile aeriene. Cu o experienta de peste 20.000 de ore de zbor, Szuka s-a prabusit zburand un Christen Eagle II.

Urmariti mai jos clipul video:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of