Doru si cocorul ranit

doru davidoviciIntr-o dimineata de primavara timpurie Doru Davidovici fugea pe camp – jogging, obicei foarte straniu pentru Baraganu! – cu cockerul, bineinteles, si,la un moment dat, a vazut pe camp ceva care la inceput a parut o hartie mare, gri, in vant. Cand cand cockerul s-a apropiat de ea, a inceput sa latre. Era o pasare mare, mare, complet epuizata, acolo pe camp.

Tata a luat frumos cocorul in brate si s-a intors cu el acasa. L-a pus intr-un colt al camerei si a chemat veterinarul. I-a dat apa si l-a hranit cu ce a inteles si a stiut el ca trebuie hranit un cocor. Iar pe cocker l-a invatat sa lase oaspetele in pace.

Si cocorul, mai intai, statea pe jos ca un covor; dar dupa aceea a inceput sa inalte gatul, mai tarziu s-a ridicat in doua picioare si, in sfarsit, a inceput sa stea intr-un singur picior, dupa obiceiul neamului sau.

Doru a inceput atunci sa il scoata pe camp. Mai intai, abia se misca pasarea. Dar curand a inceput sa alerge. Doru ii arata: “Uite asa!…”, dand din maini ca sa ii aduca aminte cum se zboara…

Nimeni nu putea sa invete o pasare sa zboare in afara de un instructor de zbor, bineinteles. Si cocorul a incercat sa zboare. Fugea, dand din aripi, si se oprea. Fugea, dand din aripi, si se inalta pentru doi metri. Si, dupa un timp, a fugit dand din aripi si a decolat, a disparut in cerul Nordului, exact ca avioanele care decolau de la Baraganu.

Cu asta s-a terminat povestea cocorului… insa, dupa foarte putin timp, Doru a plecat si el, tot spre Nord, tot zburand, si nici el nu s-a mai intors. Niciodata.

Stefan Davidovici in Orizont Aviatic

Sambata, 20 aprilie 2013, s-au implinit 24 de ani de la trecerea catre in escadrila din ceruri a celui care a fost Doru Davidovici, pilot de vanatoare, instructor de zbor, talentat scriitor…

Alaturi de el, in “dubla” 6946, a cazut si Dumitru Petra.

Dumnezeu sa-i odihneasca!

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Maria Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Maria
Guest
Maria

Dumnezeu sa ii odihneasca! Multumim pentru impartasirea acestor povesti care mai alina din durerea dorului de Borcea.