Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Drona low-cost vine din China

22 November 2012 No Comment

China ar putea da lovitura pe piata militara mondiala odata cu intrarea in productie a dronei Wing Loong, care s-ar putea dovedi a fi cel mai ieftin UAV din lume.

In prezent, singurele state care produc si exporta drone militare sunt SUA si Israel, insa preturile sunt de multe ori prohibitive.

Wing Loong, prezentat recent la China Air Show 2012, ar putea avea un cost de sub un milion de dolari per unitate, caz in care ar fi atractiv chiar si pentru statele din lumea a treia care ar vrea sa aiba in dotare astfel de tehnologie.

Chinezii isi freaca manutele de bucurie pentru ca feedback-ul primit la salonul aeronautic gazduit de orasul Zhuhai a fost unul neasteptat de pozitiv iar potentialii clienti vor produsul pe piata cat mai repede.

Ziaristii din tara soarelui rasare zic ca drona lor este un raspuns la MQ-9 Reaper a americanilor. Gurile rele zic ca e o copie mai mult sau mai putin reusita a lui MQ-1 Predator.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.