Home » Aviatie militara, Constructii de aeronave, featured, headline

Drona stealth a Chinei si-a facut debutul | Foto

16 May 2013 No Comment

Lijian dronaDupa cateva luni de relativa liniste, chinezii au aprins din nou lumea celor interesati de aviatie dupa ce a scos in lume prototipul unei drone stealth.

Deloc curios, aceasta adevarata prezentare pentru spotterii de ocazie s-a produs cu putin timp inainte ca X-47B, “concurentul” american, sa realizeze prima decolare de pe portavion.

Lijian, pe numele ei, drona mancatorilor de orez a facut valva intrucat, spre deosebire de jucarioarele iraniene, pare ca poate face exact ceea ce se spune, ba chiar si ceva in plus.

Astfel, noul aparat stealth al chinezilor are un design oarecum similar cu X-47B, vopsea neagra, probabil RAM (Radar Absorbing Material) su un numar de bord 001, ceea ce inseamna ca este primul prototip.

Deocamdata avem doar cateva fotografii cu Lijian, care inseamna un fel de “sabie ascutita”, dar probabil ca si clipurile video vor fi facute publice in curand.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.