Home » Aviatie militara, featured, headline

Drone deasupra Bucurestiului, in timpul revoltelor

17 January 2012 6 Comments

Revoltele populare din Bucuresti, din ultimele 5 zile deja, ne-au adus o imagine cu care Romania nu a fost obisnuita. Pe langa haosul provocat in centru Capitalei cu complicitatea aparatului represiv denumit jandarmerie, sambata seara protestatarii au putut vedea, pe viu, o drona!

Un astfel de aparat fara pilot a survolat de mai multe zona Pietei Universitatii, fiind chiar surprins in direct in transmisiunea celor de la Antena3. Din pacate, am cautat imagini postate pe internet, insa acestea, precum si alte relatari, lipsesc cu desavarsire.

Imaginea dronei deasupra Teatrului National a fost una spectaculoasa, aparatul survoland Piata la doar cateva sute de metri altitudine si avand aprinse luminile pentru zborul de noapte.

Aparatul parea a fi un Shadow 600 aflat in dotarea Ministerului Apararii Nationale intr-un numar de 11 astfel de sisteme complete.

Iata, mai jos, cum arata un astfel de aparat:

6 Comments »

 • Silviu Marin said:

  Buna seara, dragi romani!

  Si… imaginea dronei survoland Piata?…

  Multumesc anticipat!

 • admin said:

  Din pacate, imaginea lipseste deocamdata.

  O sa mai caut video, cum am spus, a fost surprinsa si intr-o transmisiune live a unui post tv.

 • Resboiu said:

  Duminica seara am vazut si eu o drona deasupra Pietei Universitatii. Mini UAV elicopter. Eram cu Victor de pe Resboiu si am pozat-o cu telefoanele, dar nu prea a iesit ceva clar. Insa, toata lumea poza si filma, deci sunt sanse mari sa gasesti pe net ceva.

  • admin said:

   Deocamdata n-am gasit nicio imagine, desi am mai citit relatari despre “obiectul care se rotea si avea doua luminite”. Am tot cautat si pe site-ul MAI si pe unde mai stiam ca se publica astfel de informatii si n-am gasit nimic despre dotarea cu drone a politiei/ jandarmeriei.

 • xde said:

  confirm prezenta dronei. am văzut o dronă cu ochii mei ghidată de 2 indivizi cu joystick-uri de lângă gardul metalic (de la şantier) de la TNB. Zbura jos şi se vedeau nişte lumini la ea. Deci, cine a fost acolo nu are nevoie de poză. Ştiu precis că era o dronă şi făcea probabil recunoaşteri în mulţime, a doua zi s-a instituit controlul şi acele tembele filmări la întrarea în piaţă.

 • xde said:

  ps: drona văzută a fost pe timpul serii, i-am zis unui amic cu care eram că este o dronă deasupra, acesta a intrat in vorba si cu alti oameni şi până la urmă un grup de oameni s-a dus la cei 2 cu joystick-urile si s-au luat de ei. Acestia au plecat imediat de acolo…

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.