Dubla 327 si-un echipaj de exceptie | Foto

dubla bacauMitingul aviatic de la Bacau a avut onoarea de a gazdui unul dintre cele mai bune echipaje din tara. MiG-ul 21 cu numarul 327 a venit tocmai de langa Constanta, acolo unde este relocata Flotila 86, pentru a impresiona spectatorii din Moldova.

In cele doua cabine, doi piloti de exceptie – comandorul Gheorghe “Gica” Stancu si generalul Catalin “Bachus” Bahneanu.

Inutil a mai spune ceva despre cei doi. Totusi, pentru cititorii care nu ii cunosc avem urmatoarele:

Gica Stancu – Este, probabil, cel mai bun pilot militar al Romaniei, cel putin din punctul de vedere al acrobatiei aeriene cu MiG-ul 21. “Gica”, ne permitem sa-i spunem astfel si speram ca nu comitem vreo obraznicie, a “furat” meserie de la generalul Dorel Luca fiind, de altfel, unul dintre putinii piloti care a zburat alaturi de acesta si se afla inca in activitate. Are gradul de comandor si activeaza in cadrul Flotilei 86 Aeriene.

Catalin Bahneanu – General cu o stea, este comandantul Flotilei 86 Aeriene. Inainte de a fi promovat la unitatea de la Borcea, in prezent relocata langa Constanta, pe aerodromul Mihail Kogalniceanu, a comandat Flotila 95 Aeriana de la Bacau, organizatoarea evenimentului de sambata. De asemenea, “Bachus”, si din nou nadajduim ca nu il supara folosirea numelui de pilot, este un excelent pilot, executand numeroase evolutii la mitinguri aeriene mai ales cand activa la Bacau.

Iata ce echipaj de exceptie a avut dubla 327 care a evolua la Bacau! Fara a jigni pe cineva, este extrem de greu, daca nu chiar imposibil, sa gasesti piloti mai buni ca cei doi. Un singur nume imi vine in minte, dar il pastrez pentru mine momentan.

Cu voia dumneavoastra, trecem la fotografii. Fac mentiunea ca ele apartin lui Cosmin Purtan si ca sunt preluate de pe pagina de Facebook a publicatiei Cer Senin

MiG-ul 21 cu numarul 327 e gata sa faca spectacol la Bacau

Concentrarea este maxima in cabina din spate, acolo unde se afla comandorul Stancu

Insa nici in fata generalul Bahneanu nu este mai relaxat

Si pleaca avionul in tunet de fortaj

Iar cei doi excelenti piloti fac ce stiu ei sa faca cel mai bine

Si salutul de dupa aterizare, multumirea pentru un zbor fara incidente

Iar din partea Aviatia Magazin, nu putem spune decat

RESPECT DOMNULE GENERAL

RESPECT DOMNULE COMANDOR

10
Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Respect…pilotii romani merita ceva mai bun decat aparete vechi si obosite!

Stancu
Guest
Stancu

Dorel Luca e istorie ! 🙂

Stefan Veza
Guest
Stefan Veza

Sunt fascinat de zborul cu aceste”antichitati”care prin grija tuturor impatimitilor,pentru ca da,sunt niste impatimiti ai zborului,reusesc inca sa se mai desprinda cu ele de pe pista.MIG 21 a fost si inca mai este un extraordinar avion,aflat inca pe pista.Si eu am cunoscut doi piloti care zburau pe aceste superbe aparate,primul era mr.Dobre Stan,decedat in conditii bizare cu un IAR 93,cred ca prin ’79 sau 80 si col.Patru Gheorghe,un omulet de un extraordinar de mare farmec personal.Primul a fost pilot de incercare la Centrul de Incercari in Zbor de la Craiova,iar al doilea,col.Patru era in comanda Regimentului 67 Aviatie Vanatoare-Bombardament,tot la… Read more »

726
Guest
726

Pacat ca pozele nu mai exista…