Dupa F-16 si A-10, SUA vor trimite si F-15 in Romania

Lakenheath jets: forward, ready, nowStatele Unite vor trimite in Romania si avioane F-15 Eagle, dupa ce, in prima jumatate a acestui an, au trimis la Campia Turzii cateva bucati bune de F-16 si A-10.

Biroul informare si relatii publice al Statului Major al Fortelor Aeriene ne-a transmis ca, in cadrul excercitiilor planificate pentru acest an, figureaza si unul alaturi de avioane F-15 americane.

N-am primit numele sau perioada de desfasurare a acestuia, insa daca ar fi sa presupunem, in mod logic ar fi in vara, dupa ce cele 11 A-10 isi vor fi incheiat misiunea de la Campia Turzii.

In alta ordine de idei, insa probabil cu o stransa legatura, SUA vor trimite 12 avioane F-15 in Bulgaria, pe baza aeriana Graf Ignatievo.

Ce e interesant este ca avioanele in cauza apartin 125th Fighter Wing, Florida Air National Guard, iar cele pe care le asteptam si la noi ar trebui sa fie tot ale Garzii Nationale, conform informarii SMFA.

Asa ca n-ar fi deloc exclus ca americanii sa poposeasca pe plaiuri mioritice dupa ce vor particopa la exercitiul Thracian Eagle 2015 din Bulgaria. Deocamdata sunt doar speculatii, insa cand vom avea mai multe detalii vom reveni cu precizari suplimentare.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of