Home » Aviatie militara, featured, headline

Elicopter Mi-28N prabusit in Rusia | VIDEO

3 August 2015 One Comment

Foto: RT

Foto: RT

Un elicopter Mil Mi-28N al Fortelor Aeriene Ruse s-a prabusit duminica, in timpul evolutiei la un show aeriana. Unul dintre cei doi piloti a murit.

Din imaginile surprinse cu momentul tragediei se poate observa cum problemele apar in momentul ruperii formatiei de patru si a incercarii unei ascensiuni destul de pronuntata.

Elicopterul in cauza pare ca isi opreste brusc zborul, dupa care intra in autorotatie si se indreapta spre sol.

Chiar daca impactul cu solul a fost unul dur, urmat aproape imediat de o explozie, unul dintre cei doi piloti a reusit sa paraseasca elicopterul, salvandu-se.

Conform Ministerului Apararii de la Moscova, pilotul supravietuitor ar fi declarat ca, in mijlocul evolutiei acrobatice echipajul a primit o avertizare privind cedarea sistemului hidraulic.

Toate zborurile cu elicoptere Mi-28 au fost oprite pana la descoperirea cauzelor tragediei.

One Comment »

 • Corneliu Florea said:

  Felicitări pentru postarea unui videoclip al accidentului, la o înaltă rezoluție. Miraculoasă pare salvarea unui membru al echipajului după percutarea relativ dură a solului. Șansa lui a provenit, după părerea mea, ca pilot profesionist de elicopter, în urma a câtorva factori cauzali:

  1)cedarea instalației hidraulice a avut loc treptat, existând o scurtă perioadă de latență și evaluare a posibilităților de acțiune;
  2) căderea aeronavei prin autorotație complet verticală în stil ”vrie” a însemnat o viteză verticală aproximată la 50 m/s, ceea ce a redus momentul cinetic la impact la o valoare suportabilă de om, care poate suporta decelerații gravitaționale către 10 G, de foarte scurtă durată;
  3) poziția cvasiorizontală a aeronavei, momentul de rotație relativ redus, compoziția solului și forma cutată a reliefului și nu mai puțin contactul treptat cu solul au făcut redus șocul izbiturii verticale;
  4) este de presupus că membrul echipajului care a putut ieși prin lateral spate – stânga a urmărit atent evoluția elicopterului, momentul șocului, direcția vântului, respectiv a flăcărilor și fumului și a reușit să se salveze în ultimul moment.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.