Elicopter Mi-28N prabusit in Rusia | VIDEO

Foto: RT
Foto: RT
Un elicopter Mil Mi-28N al Fortelor Aeriene Ruse s-a prabusit duminica, in timpul evolutiei la un show aeriana. Unul dintre cei doi piloti a murit.

Din imaginile surprinse cu momentul tragediei se poate observa cum problemele apar in momentul ruperii formatiei de patru si a incercarii unei ascensiuni destul de pronuntata.

Elicopterul in cauza pare ca isi opreste brusc zborul, dupa care intra in autorotatie si se indreapta spre sol.

Chiar daca impactul cu solul a fost unul dur, urmat aproape imediat de o explozie, unul dintre cei doi piloti a reusit sa paraseasca elicopterul, salvandu-se.

Conform Ministerului Apararii de la Moscova, pilotul supravietuitor ar fi declarat ca, in mijlocul evolutiei acrobatice echipajul a primit o avertizare privind cedarea sistemului hidraulic.

Toate zborurile cu elicoptere Mi-28 au fost oprite pana la descoperirea cauzelor tragediei.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Corneliu Florea Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Corneliu Florea
Guest

Felicitări pentru postarea unui videoclip al accidentului, la o înaltă rezoluție. Miraculoasă pare salvarea unui membru al echipajului după percutarea relativ dură a solului. Șansa lui a provenit, după părerea mea, ca pilot profesionist de elicopter, în urma a câtorva factori cauzali: 1)cedarea instalației hidraulice a avut loc treptat, existând o scurtă perioadă de latență și evaluare a posibilităților de acțiune; 2) căderea aeronavei prin autorotație complet verticală în stil ”vrie” a însemnat o viteză verticală aproximată la 50 m/s, ceea ce a redus momentul cinetic la impact la o valoare suportabilă de om, care poate suporta decelerații gravitaționale către… Read more »